U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Een van verdachten Lockerbie schuldig
Een van de Libische verdachten van de aanslag in 1988 op een Amerikaanse Boeing 747 boven het Schotse plaatsje Lockerbie is vanochtend schuldig bevonden aan moord. De andere verdachte werd vrijgsproken.

Wetsvoorstel voor DNA gaat Kamer niet ver genoeg
Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat de voorstellen van minister Korthals (Justitie) om bij opsporingsonderzoek meer gebruik te gaan maken van DNA-technieken niet ver genoeg gaan.

EU geeft voor BSE twee miljard
De Europese Commissie heeft vanmorgen 971 miljoen euro (ruim 2 miljard gulden) extra beschikbaar gesteld voor bestrijding van BSE in 2001. Deze week werd bekened dat de BSE-crisis minimaal 2 miljard euro meer kost dan de ruimte op de Europese landbouwbegroting tot 2006 bedraagt. De EU-landen wilden evenwel geen extra geld uittrekken.

Illegaal gokken omvat half miljard
Het illegale gokcircuit in casino's, bingo's, loterijen en op de paardenrennen bedraagt naar schatting 550 miljoen gulden. Dat concludeert onderzoeksbureau Ernst & Young.

Beatrix deed beklag bij Clinton
Koningin Beatrix heeft in november 1995 haar beklag gedaan bij president Clinton over de afwijzing van Ruud Lubbers voor de post van secretaris-generaal van de NAVO. Dit blijkt uit de memoires van de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Warren Christopher.

Boete geëist voor fteren artsen
Het openbaar ministerie heeft gisteren voor de Haarlemse kantonrechter een boete van 130.000 gulden geëist tegen de medicijnfabrikant MSD. Het bedrijf zou huisartsen en medisch specialisten te veel hebben gefteerd bij de promotie van het medicijn Maxalt.

Ontslagen bij pionier Amazon
Amazon.com ontslaat 1.300 werknemers, 15 procent van het totale personeelsbestand. Verwacht wordt dat de verkoop van boeken, video's, gereedschap en andere producten via internet minder zal toenemen.

Aalbers heft vordering op
Karel Aalbers heeft vanmorgen zijn vordering op Vitesse en het beslag op de clubaandelen opgeheven. Daarmee heeft de oud-voorzitter van de Arnhemse voetbalclub voldaan aan twee eisen van hoofdsponsor Nuon om tot een gesprek te komen.

Nieuwe vakbond NS-personeel
Ontevreden NS-personeel heeft een nieuwe vakbond opgericht, de Federatieve Raildienst Vakbond (FRV).

Miljarden nodig voor personeel overheid
Minister De Vries (Binnenlandse Zaken, PvdA) wil de komende drie vier jaar in totaal circa 20 miljard gulden vrijmaken om problemen op de arbeidsmarkt in de collectieve sector op te lossen. Hij is daarover in onderhandeling met minister Zalm (Financiën) en premier Kok.

Kritiek op onderwijs migrant
Met het overheidsbeleid om onderwijsachterstanden van allochtone leerlingen aan te pakken, zijn de afgelopen twintig jaar geen blijvende resultaten geboekt. Bovendien heeft het ministerie van Onderwijs onvoldoende toezicht op de manier waarop het geld wordt besteed. Dit schrijft de Algemene Rekenkamer in een rapport.

Ziekenhuis wil patholoog kwijt
Het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) wil het dienstverband van patholoog dr. Dick van Velzen beëindigen, na het verschijnen van vernietigende rapporten over de praktijk van Britse ziekenhuizen om zonder toestemming van ouders organen van overleden kinderen weg te nemen.

Opklaringen
Morgen in het zuiden hardnekkige mist, elders opklaringen en in het noordoosten een bui. Maxima 4 graden. Zwakke tot matige wind uit west tot noordwest. Vrijdag lokaal sneeuw bij middagtemperaturen net boven het vriespunt. Vanaf zaterdag zachter en perioden met regen.


NRC Webpagina's
31 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad