U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Consument zoekt vervanger voor rundvlees
Consumenten in Nederland hebben de afgelopen twee maanden minder rundvlees gekocht dan anders. Ze stappen over op vegetarische 'vleesvervangers', kip en varkensvlees, waardoor de omzet van die producten met gemiddeld tien procent is gestegen. De supermarkten, waar 81 procent van de consumenten zijn vlees koopt, zeggen dat de BSE- gevallen in Duitsland, Italië en Nederland deze verschuiving hebben veroorzaakt.

Grote chaos op Schiphol na brand met explosies
Op Schiphol is na twee explosies vanmorgen brand uitgebroken waarbij sprake was van hevige rookontwikkeling.

Twijfels over uranium-munitie
Twee Europese laboratoria hebben in monsters uranium-munitie een uranium-isotoop gevonden die niet of nauwelijks van nature in uranium voorkomt. De isotoop, uranium-236, ontstaat wel onder invloed van kernsplijting in kernreactoren. De verontrusting rond het 'veramd uranium' dat in Bosnië en Kosovo voor munitie is gebruikt heeft daarmee een geheel nieuwe wending genomen.

Congo zwijgt over lot Kabila
De Congolese autoriteiten hebben nog steeds geen opheldering gegeven over het lot van president Laurent Kabila, op wie dinsdag een aanslag is gepleegd. Uit alle delen van de wereld kwamen bevestigingen dat Kabila bij de aanslag is overleden, inclusief van Congolese gezagdragers in het buitenland, maar de autoriteiten in de hoofdstad Kinshasa reageren daar niet op.

'Criminele asielzoeker moet het land uit'
De Groningse burgemeester Wallage vindt dat asielzoekers die nog wachten op een besluit tot toelating maar zich intussen schuldig maken aan crimineel gedrag, het land moeten worden uitgezet. Wallage zegt dit in reactie op een geheim politierapport over criminaliteit in Groningse AZC's.

Huisartsstaking is nog onzeker
Het is onzeker of de huisartsen op 15 februari daadwerkelijk gaan staken. Het bestuur van hun vakbond, de LHV, gaat daarover binnenkort met de achterban praten.

Ruimtestation Mir uit koers
Het Russische ruimtestation Mir is uit de koers geraakt als gevolg van het uitvallen van de stroomvoorziening. Het is nu onduidelijk of de Russen erin zullen slagen het afgedankte ruimtestation eind deze maand of begin maart op de geplande plaats in zee te laten storten.

Lagerhuis: wet tegen vossenjacht
Het Britse Lagerhuis heeft gisteren een wet aangenomen die de drijfjacht op vossen in Engeland en Wales verbiedt. Twee andere voorstellen, zelfregulatie door de jagers en een vergunningenstelsel, haalden het volgens verwachting niet.

Van Baal gaat landmacht leiden
Luitenant-generaal A. van Baal wordt naar verwachting in de loop van dit jaar de nieuwe bevelhebber van de landstrijdkrachten. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigd.

Letsbuyit.com bijna failliet
De twee Nederlandse bewindvoerders van de Europese internetonderneming Letsbuyit.com vragen morgen faillissement aan bij de rechtbank in Amsterdam.

Verlies Kuerten en Siemerink
De Braziliaanse tennisser Kuerten is vanmiddag in de tweede ronde van de Australian Open uitgeschakeld. De nummer 1 van de wereldranglijst verloor in vijf sets van de Brit Rusedski. Siemerink is vanmorgen als laatste Nederlander uitgeschakeld.

Winters
Vannacht lichte vorst. Morgen tamelijk veel wolkenvelden en vrijwel overal droog. Middagtemperatuur rond het vriespunt. Vooruitzichten tot en met dinsdag: In het weekeinde nog koud met lichte vorst en opklaringen, maandag krachtige dooi, daarna bewolkt en regenachtig.


NRC Webpagina's
18 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad