U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over de belastingplannen van de regering en of wijzigingen nu werkelijk een financieel voordeel voor de consument hebben opgeleverd. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Over de enige overgebleven barak van het voormalige werkkamp De Beetse in het Groningse dorp Sellingen waar voor, tijdens en na de oorlog achtereenvolgens werklozen, joden en NSB'ers zaten. Verder is minister Brinkhorst van Landbouw enthousiast over biologische landbouw, maar weigert hij 26 boeren de beloofde financiële tegemoetkoming te geven. Ook aandacht voor de nieuwe BSE-maatregelen. Ned.1, 20.32-21.03u.

Nova. Reportage over de sluiting van de Maze-gevangenis in Engeland. Verder aandacht voor de productie en export van Nederlandse wapens. Ned.3, 22.30-22. 57u.

DOCUMENTAIRES

Asian Elephants, Wanted Alive. In de weelderige oerwouden van Zuidoost-Azië is de olifant arbeider en godheid tegelijk. Na jaren van uitbuiting en mishandeling hebben een aantal Aziatische olifanten een vrijplaats gevonden in de nationale parken van Sumatra, Sri Lanka en Thailand. NGC, 20.00-21.00u.

Noorderlicht. Portret van de 67-jarige archeologe Niède Guidon in São Raimundo Nonato in de diepe binnenlanden van Brazilië, net ten zuiden van het Amazonegebied. De camera volgt Guidon in haar dagelijkse werk in een gebied dat een ongekende archeologische rijkdom en unieke rotskunst heeft. Ned.3, 20. 30-21.00u.

Het algemeen belang. In deze derde aflevering over veranderingen in straat, wijk of dorp gaat het om de strijd die zich rondom het voorgenomen omkappen van een oude treurwilg in Eindhoven afspeelt. Ned.3, 21.00-21.30u.

Het andere gezicht. Over het werven van verpleegkundigen uit Zuid-Afrika, terwijl er om de hoek bijvoorbeeld in de Bijlmer genoeg Afrikaanse verpleegkundigen te vinden zijn die meteen aan de slag willen. Afl.: This is a funny country. Ned.1, 21.53-22.20u.

37ø. Over oorlogsjournalisten en de vraag waarom zij hun leven op het spel zetten. Zijn het avonturiers, idealisten, gekken of humanisten? Vijf van hen gaan op deze vragen in. ZDF, 22.15-22.45u.

Brainstory. Deze tweede aflevering gaat over hoe de hersenen zich ontwikkelen. Elke ervaring, hoe klein ook, heeft invloed op de ontwikkeling van de geest, want die past zich een leven lang aan de wisselende omstandigheden aan. Canvas, 22.45-23.35u.

PRAATPROGRAMMA

Hardtalk. Interview met de dierenschilder Alan Hunt - de Indiana Jones van de kunstwereld - over o.a. de bedreigde diersoorten en gevaren tijdens zijn verkenningstochten. BBC, 20.30-21.00u.

Het elfde uur. Gesprekken met staatssecretaris van Emancipatie Annelies Verstand, hoogleraar in de moleculaire biofysica Cees Dekker en de Rotterdamse dominee Hans Visser. Ned.1, 21.03-21.53u.

Studio sport, na elven. Gasten zijn o.a. marathonschaatser Jan Maarten Heideman en muzikant Rich Wyman. Ned.2, 23.00-23.50u.

AMUSEMENT & KUNST

Wereld sportgala 2000. Rechtstreeks verslag uit de Royal Albert Hall in Londen waar tientallen sporters door een internationale jury worden genomineerd voor een onderscheiding. Op de lijst uit Nederland staat onder anderen zwemmer Pieter van den Hoogeband. De presentatie wordt verzorgd door de filmacteurs Roger Moore, Jean Claude van Damme en Arnold Schwarzenegger. RTL5, 20.30-22.30u.

TV-show. Ontmoeting met wereldkampioene boksen Lucia Rijker in Los Angeles en Rotterdam en met de voormalige kunsthandelaar Herman Krikhaar in Zuid-Frankrijk. Ned.2, 21.55-23.00u.

Zeeman met boeken. Aandacht voor de literaire biografieën met besprekingen van de boeken van Jan van der Vegt over A. Roland Holst; Kester Freriks over schrijfster Maria Dermoût; Graham Robb over Rimbaud en Elizabeth Hardwick over de Amerikaanse schrijver Herman Melville. Ned.3, 23.15-0.05u.

FILM

Betty (Claude Chabrol, 1991, Frankrijk). Roman van Simenon stond model voor bijtend portret van twee keurige vrouwen - Marie Trintigênant en Stéphane Audran - die passieloos bourgeois-huwelijk inruilen voor even gedistingeerd als drankzuchtig zwerversbestaan in hotels. TV5, 18.15-20.00u.

Kelly's Heroes (Brian G. Hutton, 1970, VS). Onverschillige oorlogsactiefilm waarin soldaten onder leiding van Clint Eastwood in bezet Frankrijk een bank van zijn Duitse goud beroven. Ook met Donald Sutherland, Telly Savalas. SBS6, 20.30-23.35u., met reclame en Hart van Nederland.

When the Whales Came (Clive Rees, 1989, Engeland). Vredelievende, ecologische vertelling speelt op Bryher, een van de Scilly Eilanden, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Twee kinderen sluiten vriendschap met dove kluizenaar en onfermen zich over aangespoelde walvis. Fox, 20.30-22.20u., met reclame.

Body of Evidence (Uli Edel, 1993, VS). Even preutse als besluiteloze derderangs versie van Basic Instinct. Met Willem Dafoe als de advocaat van Madonna, die ervan wordt verdacht een man te hebben vermoord met haar seksuele inventiviteit. BBC1, 0.05-1.45u.

The Big Lebowski (Joel Coen, 1998, VS). Fraai gefilmde meligheid, met als hoogtepunt opnames uit het perspectief van een bowlingbal. In het op The Big Sleep en andere film noir geïnspireerde kidnappingsdrama slaagt de overjarige hippie The Dude (Jeff Bridges) er in even cool te zijn als Humphrey Bogarts hard-boiled Philip Marlowe. ZDF, 0.20-2.10u., nagesynchroniseerd.

Tintin et le lac aux requins (José Dutillieu, 1972, België). Kuifje-tekenfilm werd niet gebaseerd op bestaand album. Over Zonnebloems techniek om drie-dimensionale kopieën te maken. Morgen, RTL4, 11.50-13.20u., onderbroken door reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
16 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad