U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Heel Washington wisselt van stoel
Washington wisselt van stoel. Het zijn de ministersbenoemingen die in het oog lopen, maar een nieuwe regering spreidt haar voelhoorns uit over alle federale departementen en agencies (regeringsdiensten). Ook waar nog geen minister bekend is doen vertegenwoordigers van het nieuwe regime hun intrede. Overal zitten op dit moment de politiek benoemde top- en subtopambtenaren uit de Clinton-periode om de tafel met de nieuwe machten.

Grote schikking bij beursfraude
Justitie heeft een omvangrijke schikking getroffen met een van de verdachten in de beursfraudezaak ('Operatie Clickfonds'). Het gaat om prof. dr. F. D., hoogleraar aan de universiteit van Nijmegen, die van belastingontduiking werd verdacht. D. heeft strafvervolging afgekocht voor 750.000 gulden. Daarnaast heeft hij 1,3 miljoen gulden betaald aan nog openstaande fiscale verplichtingen. D. geldt als vooraanstaand medisch specialist. Hij is bestuurslid van een aantal internationale organisaties op zijn vakgebied.

Rusland heet kernafval welkom
Rusland heeft gisteren een belangrijke stap genomen in zijn voornemen de grootste importeur van kernafval ter wereld te worden. De Doema keurde een wetsvoorstel goed om op grote schaal kernafval te importeren. De regering verwacht de komende tien jaar met de opslag van 20.000 ton nucleair afval ruim twintig miljard dollar te verdienen.

Prins moet wachten zolang politici praten
Prins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta verloven zich in het late voorjaar volgend jaar. Het huwelijk wordt een halfjaar later gesloten, eind 2001 of begin 2002. Het is de jongste prognose die in Haagse politieke kring opgeld doet, nadat afgelopen weken druk is gespeculeerd over een koninklijke verloving die kort voor kerst zou worden bekendgemaakt. Die verloving is er gekomen, doch alleen van een andere prins.

Koers euro ligt 12 procent boven dieptepunt
De koers van de euro is vanmorgen omhoog geschoten naar 0,9247 dollar. Dat is 12 procent boven het dieptepunt van 0,8250 dollar op 25 oktober. In guldens bedroeg de koers destijds 2,67 gulden per dollar, tegen 2,38 per dollar vanmorgen.

Samenwerking MoMA en Tate
Het Museum of Modern Art in New York (MoMA), het meest vooraanstaande museum voor moderne kunst ter wereld, gaat nauw samenwerken met Tate Modern in Londen. De krachten worden gebundeld op het gebied van tentoonstellingen, internet en museumwinkels.

Rehabilitatie Raoul Wallenberg
Rusland heeft de Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg gerehabiliteerd en hem vandaag bestempeld als "een slachtoffer van Sovjet-repressie". Wallenberg redde tienduizenden Hongaarse joden van de vernietiging in nazi-kampen. Hij werd later in de Sovjet-Unie als spion geëxecuteerd.

Geen rectificatie voor oorlogsboek
De auteurs van een boek over de eerste oorlogsdagen in mei 1940, waarin melding wordt gemaakt van schendingen van het oorlogsrecht door Nederlandse soldaten, hoeven hun tekst niet te rectificeren.

Blue Diamond overleden
Ruud de Wolff, een van de twee Blue Diamonds, is op 59-jarige leeftijd overleden. Van de hitsingle Ramona werden naar schatting zeven miljoen exemplaren verkocht.

Koud
Vannacht matige tot plaatselijk strenge vorst. Overdag veel zon, maar later in het noorden wolkenvelden en kans op ijzel. Weinig wind. Maxima tussen -1 en +4 graden. Vooruitzichten tot en met woensdag: bewolking en vooral in het zuiden regen of sneeuw. Temperaturen rond het vriespunt.


NRC Webpagina's
22 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad