U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kamer vreest voor verlies open ruimte
De plannen voor de verdeling van de ruimte in Nederland tot 2030, die het kabinet gisteren na jaren van discussie presenteerde, zijn onmiddellijk op scherpe kritiek van de Tweede Kamer gestuit.

Constantijn trouwt dochter Brinkhorst
Prins Constantijn (31), de jongste zoon van koningin Beatrix en prins Claus, gaat komend voorjaar trouwen met Laurentien Brinkhorst (34), dochter van de minister van Landbouw. Dat meldt vandaag De Telegraaf. De twee kennen elkaar al lang. De ministerraad zou gisteren zijn ingelicht over het voornemen. Constantijn is de eerste zoon van de koningin die trouwt.

Turkse blokkade pact NAVO-EU
Turkije heeft gisteren ondanks hevige aandrang van de NAVO-bondgenoten en president Clinton een veiligheidsovereenkomst tussen de NAVO en de beoogde snellereactiemacht van de Europese Unie tegengehouden.

Wachtlijsten zorg moeten gehalveerd
De wachtlijsten voor ouderenzorg en thuiszorg moeten op korte termijn met circa de helft worden bekort. Het kabinet heeft gisteren goedkeuring gegeven aan ruim 3.500 projecten om op jaarbasis circa 47.000 mensen, die nu op wachtlijsten staan, aan verpleging en verzorging te helpen.

'E-tijd komt te snel'
De overheid is onvoldoende toegerust om de openbaarheid en toegankelijkheid van overheidsinformatie te vergroten. De plannen van minister Van Boxtel voor e-government en Overheidsloket 2000 zouden daardoor "gefrustreerd kunnen worden". Dat zegt directeur van de Rijksarchiefdienst (RAD) M. van Boven vandaag in het Hollands Dagboek.

Job Cohen wordt burgemeester van Amsterdam
Het kabinet heeft "unaniem en zonder moeite" besloten staatssecretaris Cohen (53, PvdA) voor te dragen voor benoeming tot burgemeester van Amsterdam. Premier Kok zei dit gisteren na afloop van het kabinetsberaad. Cohen volgt 15 januari Patijn op die per 1 januari vertrekt. Tevens werd besloten L. de Wit (56) te benoemen tot hoofdofficier van justitie in Amsterdam als opvolger van J. Vrakking.

Kabinet vergoedt schade door BSE
De rundvleessector krijgt van het kabinet 350 miljoen gulden als compensatie voor de schade door maatregelen tegen de gekkekoeienziekte BSE. Dat heeft de ministerraad gisteren besloten. Minister Brinkhorst (Landbouw) zal een deel van het bedrag gebruiken om waardeloos geworden diervoer op te kopen.

Montesinos zou op Aruba zijn
De gezochte voormalige chef van de Peruaanse geheime dienst, Vladimiro Montesinos, verblijft op Aruba. Dat heeft de Costa-Ricaanse minister van Veiligheidszaken, Rogelio Ramos, meegedeeld. De Arubaanse immigratiedienst ontkent dat de voormalige rechterhand van de ontslagen president Fujimori op het eiland verblijft.

Jacques Goddet (95) overleden
Jacques Goddet, 44 jaar directeur van de Tour de France en voormalig journalist van de sportkrant L'Équipe, is gisteren op 95-jarige leeftijd overleden. Hij was ook een van de initiatiefnemers van de Europa Cup voor landskampioenen in het voetbal.

Wall Street en Nasdaq zwakker
De aandelenkoersen zijn gisteren andermaal gezakt op de Amerikaanse beurzen. Net als op donderdag waren het de technologieaandelen die het meest naar beneden gingen, een gevolg van de winstwaarschuwing van Microsoft.

UEFA verwerpt plan Euro League
De Europese voetbalunie UEFA heeft het plan voor de Euro League verworpen. Het initiatief voor de competitie voor clubs uit de kleinere voetballanden werd in Nederland gesteund door PSV, Ajax en Feyenoord.

Droger
Vandaag geleidelijk afnemende wind en buiigheid. Morgen rustig en droog met af en toe zon. Vannacht lokaal lichte vorst, morgen rond 5 graden. Vooruitzichten tot en met woensdag: Maandag nog droog. Vanaf dinsdag toenemende kans op regen. 's Nachts lokaal vorst, overdag rond 5 graden.


NRC Webpagina's
16 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad