U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Advocaten betrapt op obsceniteit
Een groep advocaten op het voorname advocatenkantoor Norton Rose is met de macht van internet geconfronteerd. Het versturen van obscene e- mails over de hele wereld kost hen waarschijnlijk hun baan.

Oud-directeur Meulenhoff haalt uit naar PCM
Laurens van Krevelen, de begin deze maand teruggetreden directeur van Meulenhoff en Co., de boekendivisie van het uitgeversconcern PCM, heeft in een interview met het vaktijdschrift Boekblad fel uitgehaald naar de leiding van PCM en naar zijn voormalige mededirecteur Mai Spijkers.

Wederopstanding van de webwinkel
Nog niet zo lang geleden leek de Amerikaanse e-commerce op sterven na dood. Toch wordt voor dit jaar een omzetstijging van 66 procent voorspeld. De ondoorgrondelijke wetten van het webwinkelen.

Rechtskracht e-handtekening
Een 'elektronische handtekening' wordt juridisch gelijkgesteld aan een handgeschreven handtekening. Dat is de strekking van een wetsvoorstel waarmee het kabinet gisteren heeft ingestemd. De 'elektronische handtekening' kan per 1 januari 2003 worden gezet met een pasje waarmee burgers zich op internet kunnen identificeren. Dit pasje moet, ter controle, 'biometrische' gegevens bevatten, mogelijk een digitale weergave van de vingerafdruk.

Nintendo pakt uit
Het Japanse Nintendo, marktleider in draagbare computerspelletjes, wil groot uitpakken met de Game Boy Advance. Binnen een jaar na de introductie (in maart) van het nieuwe spelcomputertje, moeten er 24 miljoen exemplaren uit de fabriek rollen. Alleen al in Japan hoopt Nintendo 1 miljoen nieuwe Game Boys per maand af te zetten. In de zomer van 2001 komt de Game Boy Advance op de Nederlandse markt.

Getronics breidt uit
Getronics opent een vestiging in Deventer. In het toekomstige pand van beursgenoteerde ICT-bedrijf op handelspark De Weteringen worden 225 medewerkers gehuisvest.

Pieper ontkent verdeeldheid
De voorzitter van de raad van commissarissen bij Lerout & Hauspie, Roel Pieper (ex-Philips), heeft gisteren berichten tegengesproken dat bij het management van het in surseance verkerende Vlaamse spraaktechnologiebedrijf verdeeldheid heerst. "Alle besluiten worden unaniem genomen," zei Pieper gisteren tijdens een telefonische persconferentie. In Belgische kranten was gesuggereerd dat de Amerikaanse topmanager van L&H, John Duerden, ongunstige informatie liet lekken om zo het Amerikaanse dochterbedrijf Dictaphone te redden ten koste van L&H zelf. Amerikaanse aandeelhouders willen een eerdere overnamedeal tussen L&H en Dictaphone ongedaan maken, omdat deze met nu bijna waardeloze L&H aandelen is gefinancierd. Volgens Pieper probeert L&H nog vóór het eind van het jaar een herstructureringsplan te presenteren. Hij zei dat de "vele aanbiedingen" om in delen van L&H te investeren worden betrokken in dit herstructuteringsplan. Zo'n plan is ook van belang met het oog op het beroep bij het Hof van Gent tegen de weigering van een Belgische handelsrechtbank aan L&H betalingsuitstel te geven. In de VS heeft L&H wel betalingsuitstel gekregen, waardoor volgens Pieper "belangrijke delen" van de onderneming tijdelijk zijn beschermd tegen schuldeisers. (Brussel, Hans Buddingh')


De zorgsector heeft sinds kort een centraal punt op het internet: een nationaal zorgportaal. Het portaal biedt een overzicht van websites van landelijke zorgorganisaties, en beschikt over een zestal databanken waarin gericht gezocht kan worden naar informatie. Het laatste nieuws staat op de site, maar wordt ook in een nieuwsbrief per e-mail verstuurd. In verschillende forums kan met medebezoekers worden gediscussieerd. Bijzonder is de zoekmachine die alleen zoekt naar Nederlandse websites die verband houden met de zorgsector.
(www.zorgportaal.nl)

NRC Webpagina's
16 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad