U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tijd van je leven. Onder meer een gesprek met mr. Jacques Booij van de Nederlandse Vereniging van Belastingadviseurs over het nieuwe belastingstelsel en de veranderingen voor senioren. Ook pleit Bert Runhaar van de stichting Kwaliteits- en Bruikbaarheidsonderzoek o.a. voor een gemakkelijker te gebruiken afstandsbediening voor de televisie. Radio 5, 12.02-13.00u.

Tema. Aandacht voor de bestrijding van infectieziekten in Afrika en Vietnam, en de stand van zaken in het onderzoek naar dyslexie. Radio 5, 14.02-15.00u.

Nederlandse componisten. In deze zesde aflevering een tijdsbeeld van componist Willem Pijper die als criticus gevreesd werd om zijn compromisloze standpunten. Radio 5, 15.02-16.00u.

Het witte doek. O.m. aandacht voor de muziek uit de film Dancer In The Dark van Lars van Trier. Hoofdrolspeelster Björk componeerde de soundtrack. Radio 4, 18.00-19.00u.

Jaren '70 Supersessie. Slotuitzending van de week met live- optredens van onder andere Kayak, Peter Koelewijn, Mariska Veres, Hans Vermeulen en gitarist Jan Akkerman. Radio 2, 21.04-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor My Father's Daughter, de kritische biografie die Tina Sinatra schreef over haar twee jaar geleden overleden vader. Verder opnamen van Marianne Faithfull in muziek van Joe Jackson, Julian Clerc en Sting met soulevergreens van Bill Withers. Radio 1, 0.04-2.00u.

ZONDAG

OVT. Het eerste uur geheel gewijd aan Suriname naar aanleiding van de viering van 25 jaar onafhankelijkheid op 25 november a.s. Verder aandacht voor de onlangs overleden schrijver Hugo Pos, het 15-jarig bestaan van het Verzetsmuseum in Amsterdam en het boek over Hofleveranciers in Nederland. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-journaal. Milieuminister Jan Pronk maakt de balans op van de eerste week van de zesde VN Klimaatconferentie in Den Haag. Gesproken wordt o.a. over de invloed van de Amerikaanse presidentsverkiezing op deze klimaattop, het broeikasprobleem en of milieuministers wel in staat zijn om de klimaatproblemen op te lossen. Radio 1, 12.30-14.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met mr. Yvonne C.M.Th. van Rooij (Eindhoven, 1951), oud-staatssecretaris van Buitenlandse Handel, oud- CDA Tweede-Kamerlid en sinds 1 september 1997 voorzitter van het College van Bestuur van de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Radio 1, 20.02-21.00u.

Volgspot. Gesprek met acteur en zanger Frits Lambrechts over o.a. de komische musical Het mysterie van Charles Dickens die op 25 november in première gaat. Radio 1, 0.04-1.00u.

Nachtlicht. Smartlapschrijvers dragen hun eigen levensliederen voor. Verder enkele intreurige verhalen en gedichten van Herman Pieter de Boer en Heere Heeresma. Radio 1 & 2, 1.04-6.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. O.a. aandacht voor de toneelvoorstelling Penetrator van het Nationale Toneel; de expositie Pleidooi voor intuïtie in het Haagse Gemeentemuseum; het nieuwe boek van Ronald Giphart Ik omhels je met duizend armen en de 19de-eeuwse Franse schrijfster George Sand, pseudoniem van Aurore Dupin. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
18 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad