U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kathedraal in televisieland
De KRO heeft iets te vieren. Met affiches en een relletje is de omroep er in geslaagd de aandacht te vestigen op de 75ste verjaardag. Volgend weekeind is het feestje. Vandaag alvast een gesprek met de voorzitter.

Vrij Nederland moet bronnen noemen
Een artikel in Vrij Nederland speelde een grote rol bij het gedwongen opstappen van Marijke van Hees als voorzitter van de PvdA. Het stuk bleek echter op niet te bewijzen beweringen van Haagse politici en partijfunctionarissen gebaseerd te zijn. De excuses van VN zijn niet voldoende. De ijzeren regel van bronbescherming gaat hier niet op, vindt Elsbeth Etty.

Rekenen in een vreemde omgeving
De patiëntjes van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht worden gedegen afgeschermd voor de media. Daarom is Thomas (11) aangewezen als 'voorlichter' voor de nieuwe webschool die eind september van start is gegaan.

Geen veiling tv-frequentie
De etherfrequenties voor digitale televisie worden via een zogeheten schoonheidswedstrijd uitgegeven waarbij de kandidaten op de kwaliteit van hun plannen worden geselecteerd. Het kabinet heeft gisteren definitief besloten geen veiling te houden. Bedrijven die digitale televisie leveren moeten de concurrent worden van kabelmaatschappijen. Nadeel is dat de digitale tv-signalen interfereren met het kabelsignaal en daarmee voor storingen zorgen. Veel mensen moeten daardoor nieuwe stekkers en snoeren aanschaffen. De kosten hiervan komen voor rekening van de bedrijven die de etherfrequenties krijgen, zo heeft het kabinet gisteren besloten.

Pieper: onderzoek L & H
Het in opspraak geraakte Belgische spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie gaat tot op de bodem uitzoeken waar het geknoei met de cijfers is ontstaan. Daarnaast treft de onderneming maatregelen om zo snel mogelijk uit de malaise te komen. Dat heeft de voorzitter van de raad van commissarissen van L & H, Roel Pieper, gisteravond verklaard. Het bedrijf wil er alles aan doen om opnieuw winstgevend te worden, verklaarde Pieper. Hij wil veel aandacht besteden aan het vasthouden van het technisch personeel. Enkele ingenieurs hebben de onderneming inmiddels verlaten.

MP3.com lanceert abonnementenservice
MP3.com hoopt nog deze maand opnieuw te starten met zijn muzieksysteem My.MP3.com. De dienst is niet meer gratis maar gaat werken op basis van een betaald abonnement. Dat heeft de directeur van de muziekaanbieder, Michael Robertson, verteld aan de Amerikaanse nieuwsorganisatie CNN. Met My.MP3.com kunnen gebruikers via internet muziek digitaal opslaan en afspelen. De als gratis geïntroduceerde dienst die in januari van dit jaar werd gelanceerd staakte in mei wegens juridische problemen de activiteiten. (ANP)


Een jaar of drie terug - het grijze verleden naar internetmaatstaven - werd de een na de andere online soap gelanceerd. Op internet kon je dagelijks via foto's, geluids- en videofragmenten het leven van bijster oninteressante personages volgen. Inmiddels vernemen we weinig meer van deze soapvariant. Maar de hang naar dagelijks een portie trash is nog niet voorbij. Zo is er nu bijvoorbeeld Email shows, waarbij elke dag een nieuwe episode in de mailbox valt. Hier alleen tekst en geen onnodig zware toeters en bellen. Gewoon een feuilleton eigenlijk.

(www.emailshows.com)

NRC Webpagina's
18 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad