U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Clinton eert doden van Vietnamoorlog
De Amerikaanse president Bill Clinton heeft vandaag in de Vietnamese hoofdstad Hanoi eer bewezen aan alle doden van de Vietnamoorlog. Clinton, die gisteren een historisch bezoek aan Vietnam is begonnen, verwees naar het monument voor de doden van de Vietnamoorlog in Washington, waarop de namen van de 58.000 gesneuvelde Amerikaanse militairen zijn gegraveerd.

In Eibergen geval van BSE geconstateerd
In het Gelderse Eibergen is een nieuw geval van de gekkekoeienziekte BSE ontdekt. De zieke koe, Geertje, geboren in 1993, is de zevende in Nederland waarbij de ziekte is geconstateerd. De koe is inmiddels afgemaakt en het bedrijf is sinds gisteravond afgegrendeld. Vanmiddag zijn de 61 andere koeien op het bedrijf afgevoerd. Hun hersenen worden onderzocht op verschijnselen van BSE en de kadavers verbrand.

Arafat verbiedt schieten vanuit Palestijns gebied
De Palestijnse leider, Yasser Arafat, heeft vanochtend bevestigd dat hij "een duidelijk bevel" heeft gegeven om "iedere Palestijn te verhinderen" vanuit gebied onder volledige Palestijnse controle op Israëlische doelen te schieten.

Bern wil lid van VN en EU worden
De Zwitserse regering pleit in een gisteren verschenen rapport over de buitenlandse politiek voor lidmaatschap van de VN en de EU.

Coca-Cola schikt discriminatiezaak
Coca-Cola zal 192,5 miljoen dollar betalen in het kader van een schikking met ongeveer tweeduizend zwarte werknemers wegens discriminatie. Het gaat om een van de grootste schikkingsbedragen in een discrimina- tiezaak.

Weinig steun tegen tolpoorten
PvdA en VVD voelen niets voor een heroverweging van de anti-fileplannen inclusief tolpoorten van minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat), zoals coalitiegenoot D66 had aanbevolen.

Internet krijgt nieuwe adressen
Internet krijgt er zeven nieuwe types domeinnamen bij. Naast de reeds bestaande adressen (zoals .com en .net) komen in de loop van 2001 zeven nieuwe extensies beschikbaar.

EU wil voor 4 mld sancties tegen VS
De Europese Unie vraagt de Wereldhandelsorganisatie WTO om voor maximaal 4,043 miljard dollar per jaar aan sancties te mogen opleggen aan Amerikaanse exporteurs die via brievenbusmaatschappijen in belastingparadijzen kortingen krijgen van de Amerikaanse fiscus.

Buhrmann zet vijandig bod door
Buhrmann, de grootste leverancier van kantoorartikelen ter wereld, zet zijn vijandige bod op de Nederlandse beursfondsen Ahrend en Samas door. Het bod, deels in aandelen en deels in contanten, biedt aandeelhouders een premie van ongeveer 25 procent.

Later regen
Morgen aanvankelijk droog met enkele opklaringen. In de middag vanuit het westen perioden met regen bij maxima rond 8 graden. Vooruitzichten tot en met woensdag: Tamelijk wisselvallig. Zondag perioden met regen, vanaf maandag buien. Weinig verandering in temperatuur.


NRC Webpagina's
17 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad