U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Bemanning Koersk niet op slag dood
Duikers hebben vannacht bij het bergen van vier lijken uit de kernonderzeeër Koersk een briefje gevonden waaruit blijkt dat 23 van de 118 opvarenden bij de ramp op 12 augustus na de explosies niet op slag dood waren.

Directie Belgische fabriek gegijzeld
Negen leden van de directie van BP Amoco in de Belgische gemeente Feluy zitten sinds gistermiddag opgesloten in hun fabriek.

'Regels voor visa aan Marokkanen ontoereikend'
De regels voor de verlening van visa aan Marokkanen zijn ontoereikend en kunnen ongewenste migratie naar Nederland niet voorkomen. Dat zeggen Jan Bergen en Margrit Sebek, respectievelijk hoofd van de consulaire afdeling in Marokko en hoofd van het Benelux-visumkantoor in Rabat. Circa de helft van het aantal aanvragen voor een langdurige verblijfsvergunning in Nederland zou ten onrechte worden gehonoreerd.

België sober voor asielzoekers
De Belgische regering wil de opvang van asielzoekers versoberen om de toestroom te verminderen. Asielzoekers krijgen na aankomst geen financiële uitkering, maar alleen minimale materiële opvang. Naar Nederlands voorbeeld zullen speciale noodopvangcentra worden ingericht.

Koersval AT&T na plan splitsing
Het aandeel AT&T maakte gisteren een koersval van 13 procent na de bekendmaking van definitieve plannen voor de splitsing van het telecombedrijf in vieren. De vier bedrijven krijgen aparte beursnoteringen.

Samenwerking op de Balkan
Joegoslavië is opgenomen in het Stabiliteitspact voor de Balkan, een dag nadat de nieuwe president, Vojislav Kostunica, de Balkanlanden op een regionale top in Skopje samenwerking en dialoog beloofde.

Koers zwakke euro zakt steeds verder weg
De koers van de euro is vanmorgen verder weggezakt naar een nieuw dieptepunt van 0,8228 dollar per euro. In guldens bedraagt de dollarkoers nu bijna 2,68.

KPN sluit bedrijf in Singapore
KPN sluit zijn Aziatisch hoofdkwartier in Singapore. Dat heeft het telecombedrijf gisteren bevestigd.

Verbruggen: geen schuld aan doping
Voorzitter Hein Verbruggen van de internationale wielrenunie (UCI) noemt de beschuldigingen over zijn betrokkenheid bij het gebruik van doping absurd. Hij reageert daarmee op uitlatingen van oud-ploegleider Bruno Roussel op het dopingproces tegen wielerploeg Festina voor de rechtbank in Lille.

Af en toe regen
Morgen vanuit het zuidwesten af en toe regen, in het zuiden overwegend droog. Matige, aan zee soms krachtige zuidwestenwind. Maximumtemperatuur 14 graden. Vooruitzichten voor zaterdag t/m dinsdag: sterk wisselvallig met veel wind. Maxima schommelend rond 13 graden.


NRC Webpagina's
26 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad