U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Gesprek Albright met leider N-Korea
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Albright, heeft vanochtend, op de eerste dag van haar bezoek aan Noord-Korea, urenlang gesproken met de Noord-Koreaanse communistische leider Kim Jong-il.

Harder ingrijpen Israël bij voortduren van geweld
Israël heeft plannen klaarliggen om aan Palestijnen overgedragen gebieden te heroveren, indien het huidige geweld verder escaleert. De Israëlische premier Ehud Barak is in zijn eigen regering onder vuur komen te liggen door zijn besluit het vredesoverleg met de Palestijnen tijdelijk af te breken. Ook de Amerikaanse president Clinton en de Palestijnse leider Arafat hebben dat besluit bekritiseerd. Arafat zei gisteren: "Als hij (Barak) niet wil dat er een Palestijnse staat komt met (Oost)-Jeruzalem als hoofstad, kan hij naar de hel gaan".

Nina Brink: fonds voor gedupeerde beleggers WOL
Nina Brink, medeoprichter en grootaandeelhouder van World Online (WOL), wil een fonds van 100 miljoen euro oprichten voor vergoeding aan gedupeerde beleggers bij de beursgang van WOL. Brink zei dat gisteren in het tv-programma Buitenhof.

Relaties Belgrado en Sarajevo
De Joegoslavische president Vojislav Kostunica heeft gisteren bij een bezoek aan de Bosnische hoofdstad Sarajevo gezinspeeld op een spoedig aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.

Londen betaalt BSE-families
De Britse regering maakt zich op om miljoenen ponden aan smartengeld te betalen aan nabestaanden van patiënten die zijn overleden aan de menselijke vorm van BSE, de gekkekoeienziekte. Donderdag wordt het officiële rapport over de BSE-crisis gepubliceerd.

Pronk: verkeer en milieu in één hand
Minister Pronk (VROM) zou graag zien dat de verantwoordelijkheid voor ruimtelijke ordening en infrastructuur bij één minister wordt ondergebracht. Hij zegt dat in de 'Atlas van de verandering, Nederland herschikt' van het Nederlands Architectuur Instituut.

GE koopt Honeywell
Het Amerikaanse technologieconcern General Electric neemt branchegenoot Honeywell over voor 45 miljard dollar (117 miljard gulden) in aandelen. Dat hebben de bedrijven vanochtend bekendgemaakt.

UMTS-veiling in Italië ligt stil
De veiling van UMTS-frequenties in Italië is vanmorgen stilgelegd nu er nog vijf gegadigden zijn voor vijf frequenties.

Boete Schiphol
Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft vanmorgen Schiphol voor de eerste keer een boete opgelegd van een half miljoen gulden omdat de geluidsnormen gisteren zijn overschreden.

Buien
Morgen wisselend bewolkt met vooral in het noorden buien. Maxima rond 14 graden bij een straffe zuidwestelijke wind. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: wisselvallig weer met vooral de eerste dagen buien en veel wind. Maxima rond 14 graden.


NRC Webpagina's
23 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad