U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Brink praat, advocaat geniet
Nina Brink, medeoprichter en nog steeds grootaandeelhouder van World Online (WOL), zet vraagtekens bij de overname van het bedrijf door het Italiaanse Tiscali en vindt dat de nieuwe directie op weerzinwekkende wijze met het personeel omgaat. Ze heeft naar eigen zeggen belangrijke lessen geleerd van de beursgang van haar bedrijf en wil een fonds van 100 miljoen euro oprichten voor gedupeerde beleggers.

UMTS-veiling in Italië ligt stil na aftocht aanbieder
De veiling van UMTS-frequenties in Italië is vanmorgen met een totaalbod van 26,7 miljard gulden stilgelegd nadat één van de gegadigden zich heeft teruggetrokken. Nu er nog vijf gegadigden over zijn voor vijf frequenties, dreigt de veiling te eindigen in een tegenvaller voor het kabinet.

Bij het vullis?
De doorsnee Nederlander zal bij het horen van de volgende namen niet meteen een schok van herkenning ervaren: Matthijs Vermeulen, Bernard van Dieren, Jan van Ingenhoven, Bernard van Sigtenhorst Meijer, Hendrik Andriessen en Henriëtte Bosmans. Schilders zoals Rembrandt en Van Gogh kent eigenlijk iedereen maar Nederlandse componisten - want dat zijn het - behoren niet tot onze parate kennis.

De juiste hond
Je woont in een flat, je houdt niet van herrie en je hebt niet veel tijd. Wat voor hond past er dan het beste bij je? Op het Nederlandse deel van het web is geen duidelijk antwoord te vinden op deze vraag. Wel is er een aantal Amerikaanse hondensites die een duidelijk overzicht van hondenrassen en hun eigenschappen bieden.

UMTS-veiling in Italië ligt stil
De veiling van UMTS-frequenties in Italië is vanmorgen stilgelegd nu er nog vijf gegadigden zijn voor vijf frequenties.

'Kindermoord in Jeugdjournaal'
De meeste ouders, kinderen en leerkrachten vinden dat berichten over kindermoord moeten worden uitgezonden door het Jeugdjournaal. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam en NOS Kijk- en Luisteronderzoek. Van de kinderen tussen de 7 en 12 jaar vindt 74 procent dat het Jeugdjournaal hieraan aandacht moet besteden. (ANP)

EU waarschuwt British Telecom
De Europese Unie zal maatregelen treffen tegen Groot-Brittannië als oud-monopolist British Telecom blijft weigeren zijn landelijke netwerk open te stellen voor concurrenten. Dat zegt Eurocommissarris Erkki Liikanen vandaag in de Britse krant The Times. Per 1 januari 2001 moeten de voormalige monopolisten in Europa, waaronder het Nederlandse KPN, publiceren welke tarieven ze hanteren bij het verhuren van hun netwerken aan concurrerende telecombedrijven. Liikanen zal optreden tegen bedrijven of landen die niet meewerken. Het EU-beleid moet leiden tot intensiever internetgebruik en verlaging van de lokale tarieven. (AFP)


Rasartiesten Robbie Smots en Johnny Gold ('Rob en John houden van u, ook als u lelijk ben') vertonen hun kunsten ook op het web. "Wij spelen enkelt liedjes van de grootsten der aarde, van Dennie Christiaan tot Boney M", aldus de in meezingers gespecialiseerde heren. De twee trekken met de vochtige-wangen-en-natte-zakdoekshow door het land. Een dag na het optreden staan de foto's op de site.
(www.robenjohn.nl)

NRC Webpagina's
23 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad