U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Arafat en Barak in Egypte voor top
De Israëlische premier Ehud Barak en de Palestijnse leider Yasser Arafat zijn vanochtend in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh aangekomen om te onderhandelen over beëindiging van de vijandelijkheden.

Noodweer treft Alpen: 27 doden
Bij overstromingen en aardverschuivingen in de Zwitserse en Italiaanse Alpen zijn afgelopen weekeinde waarschijnlijk 27 mensen omgekomen. In het noordwesten van Italië zijn rail- en wegverbindingen volledig ontregeld. Tientallen dorpen en afgelegen boerderijen zijn niet bereikbaar. De schade loopt in de miljarden euro's.

KPN wil kosten netwerk met 1,5 miljard verlagen
KPN wil de kosten van zijn binnenlandse vaste netwerk binnnen drie jaar met een kwart reduceren. De kostenbesparing komt op een moment dat beleggers zich zorgen maken over de financiële positie van het telecomconcern, en moet in het jaar 2003 een besparing opleveren van 700 miljoen euro (ruim 1,5 miljard gulden).

VN-directeur: vredesmissie van halfjaar is te kort
De Verenigde Naties vinden het niet zinvol als Nederland al na zes maanden zijn troepen terugtrekt uit de vredesmissie in Eritrea. Dat heeft Dimitri Titov, directeur Afrika van de VN, vanochtend verklaard op een hoorzitting in de Tweede Kamer over de inzet van Nederlandse mariniers. De VN respecteren echter de Nederlandse beslissing.

Ook korting voor rijksambtenaren
Ambtenaren van ministeries maken op grote schaal gebruik van kortingsregelingen bij winkels en bedrijven. Afgelopen zaterdag meldde NRC Handelsblad al dat gemeenteambtenaren kortingen krijgen. De regelingen worden bedongen door personeelsverenigingen. De Tweede Kamer wil opheldering.

Chevron neemt Texaco over
Chevron, de tweede oliemaatschappij in de Verenigde Staten (na Exxon Mobil), neemt concurrent Texaco over voor 35,1 miljard dollar in aandelen (89,5 miljard gulden). Het nieuwe oliebedrijf heet Chevron Texaco en wordt in beurswaarde het vijfde ter wereld.

Hulp Suriname in andere vorm
De ontwikkelingssamenwerking tussen Nederland en Suriname krijgt een andere vorm. Nederland zal geld beschikbaar stellen voor bepaalde sectoren, zoals de gezondheidszorg of het onderwijs in plaats van voor spciale projecten. Verder krijgt Suriname een garantstelling uit Den Haag, waardoor het leningen op de internationale kapitaalmarkt kan afsluiten.

Bij Rabobank 3.000 banen weg
De Rabobank gaat uit kostenoverwegingen 7.000 van de 37.000 banen in het lokale netwerk schrappen. Drieduizend banen worden opgeheven, de overige worden naar regionale centra verplaatst. Er zullen geen gedwongen ontslagen komen.

Walesa verlaat Poolse politiek
Lech Waesa, oud-leider van de vrije vakbond Solidariteit en ex- president van Polen, trekt zich terug uit de politiek. In een verklaring noemt hij de recente presidentsverkiezingen, waarbij hij minder dan een procent van de stemmen kreeg.

Buien
Wisselend bewolkt met buien, in het zuidwesten ook flinke perioden met zon. Maximumtemperatuur rond 13 graden. Matige west- tot zuidwestenwind. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: wisselvallig met van tijd tot tijd vrij veel wind. Maximumtemperaturen rond 14 graden.


NRC Webpagina's
16 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad