U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

De Palestijnse opstand en de IT-revolutie
Moderne technologie beïnvloedt de Palestijnse opstand tegen Israël. Met computer en mobiele telefoon wordt propaganda gemaakt en informatie uitgewisseld.

Een gewone krant in Afrika
Een documentaire over een krant is zoiets als een film over een bevalling. Als je geen idee hebt hoe een baby geboren wordt, geen idee van alles wat voorafgaat aan het moment waarop de vader de gewassen baby in zijn armen houdt, dan is het leuk; maar als je dat wél weet, dan is het gewoon de zoveelste film over het onderwerp. Dat gaat ook op voor The Daily Nation.

McCartney-kunst op internet
Ex-Beatle Paul McCartney houdt donderdag 19 oktober een tentoonstelling van zijn schilderijen op internet. Om 17.15 uur begint bij chat.yahoo.com een 'artcast' waar McCartney eerst zelf vertelt over zijn werk, vervolgens wordt er om 18 uur een film uitgezonden en daarna gaat hij in op vragen van fans (te stellen via mccartney.yahoo.com). In de film vertelt de ex-Beatle onder andere: "Het is goed te combineren met mijn muziek. Sommige dagen is de inspiratie muzikaal, en andere dagen móet ik gewoon schilderen." (ANP)


Dit weekeinde werden de finalisten van Thinkquest, een internationale internetwedstrijd voor jongeren, bekendgemaakt. Onder de honderden websites die meedingen naar een prijs van 25.000 dollar, zijn ook dit jaar weer een aantal Nederlandse ontwerpen. Deze sites, waaronder een prachtige site over Van Gogh en een zeer informatieve site over ontdekkingsreizen, doen woensdag ook mee aan de Nederlandse finale.
(www.thinkquest.org)

NRC Webpagina's
16 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad