U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor Servië en een reportage uit Antwerpen waar in een volksbuurt de kansen voor het Vlaams Blok bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag worden gepeild. Tevens aandacht voor de stille tocht tegen gevolgen van zinloos geweld in Utrecht na de moord op de 5-jarige Yasmina Habchi. Ned.2, 17. 35-18.43u.

Netwerk. Reportage over de gewelddadigheden in Israel en een gesprek met een moeder wier 12-jarige zoon door Israelische militairen werd doodgeschoten. Verder de actuele situatie in Joegoslavië. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Hele uitzending met reportages, reacties en commentaren over de machtswisseling in Servië. Ned.3, 22.31-23.00u.

DOCUMENTAIRES

Die ZDF-reportage. Over de achtergronden en gevolgen van de moord op de Mozambikaan Alberto Adriano waarvoor onlangs drie rechts-radicalen veroordeeld werden. Afl.: Warum musste Adriano sterben? ZDF, 21.15-21.45u.

The human canvas. Over de meest extravagante trends op het gebied van body art, tatoeages, piercing, branding en implantaten. Popsterren tot de dochter van de buren 'verfraaien' zich ermee. NGC, 23.00-24.00u.

PRAATPROGRAMMA

Man/vrouw. Gesprek met Solange en Sascha die verkracht werden door een jongen van school en een vriend. O.a. over de gevolgen van zo'n gebeurtenis in het verdere leven. Ned.2, 20.20-21.00u.

Leven in de brouwerij. De Olympische medaillewinnaars bij het zwemmen Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en wielrenster Leontien Zijlaard-Van Moorsel praten over hun prestaties en hoogte- en dieptepunten op de Spelen. RTL5, 21.00-22.00u.

Studio sport, na elven. Komiek André van Duin en Ferry de Groot praten over de Dik Voor Mekaar Show die morgenvroeg terugkeert op de radio. Verder een voorbeschouwing op de WK kwalificatie Nederland-Cyprus en aandacht voor de relatie tussen prins Willem-Alexander en Maxima. Ook een optreden van de Nederlandse band Flemming die Beatles-achtige muziek maakt. Ned.2, 23.05-23. 55u.

DRAMA & KUNST

Touched by an angel. TV-serie met religieuze inslag over engelen op aarde. Zie tv-vooraf. Ned.2, 19.30-20.20u.

Stardust. Aandacht voor de nieuwe film van Francois Ozon Gouttes d'eau sur Pierres Brûlantes. Verder de restauratie van Casablanca en Rear Window van Alfred Hitchcock en een gesprek met Sofia Coppola over Virgin Suicides. Ned.3, 23.10-23.35u.

FILM

Overboard (Garry Marshall, 1987, VS). Moralistisch romantische komedie. Gefortuneerd leeghoofdje Goldie Hawn lijdt aan geheugenverlies. Wraaklustige timmerman Kurt Russell laat haar opdraaien voor zijn chaotisch huishouden en vier kinderen. ARD, 20.15-22.00u., nagesynchroniseerd.

The Nutty Professor (Tom Shadyac, 1996, VS). Het zijn voornamelijk vet en scheten die voor geschater moeten zorgen bij deze remake van de gelijknamige film van en met Jerry Lewis uit 1963. Eddie Murphy als buitengewoon corpulente professor die dankzij eigen brouwsel tijdelijk kan veranderen in de womanizer Buddy Love. Murphy speelt ook alle rollen van zijn filmfamilieleden. Vervolg beleefde deze week zijn bioscooppremière. SBS6, 20.30-22.10u., onderbroken door reclame.

Bound (Larry & Andy Wachowsky, 1996, VS). Lesbische edelporno is effectieve proloog van een even mechanische als kille thriller waarin zwoele Jennifer Tilly hulp inroept van getatoeëerde loodgietster Gina Gershon om mafioso Joe Pantoliano erin te luizen. Veronica, 22.10-0.15u., met reclame.

Raising Arizona (Joel Coen, 1987, VS). Tweede film van vitale gebroeders Coen is een hyperbolische komedie met het idioom van een stripverhaal en haalt weldadig satirisch uit naar de achillespezen van het conventionele Amerikaanse gezinsleven. Ongewenste kinderloosheid van kruimeldief Nicolas Cage en politie-agente Holly Hunter doet hen besluiten een baby te ontvreemden uit het met een vijfling gezegende gezin van een meubelgigant. Net5, 23.05-0.45u., onderbroken door reclame.

Hombres complicados (Dominique DeRuddere, 1998, België). Vierde film van de regisseur van Wait until Spring Bandini is een voor een habbekrats gemaakte, fantasierijke zwarte komedie waarin het toch nog goed komt met vergooide levens. Klaploper Dirk Roofthooft neemt zijn verlepte broer Josse De Pauw op sleeptouw in de vrolijke hel van Luik. Canvas, 23.15-0.40u.

Highlander (Russell Mulcahy, 1985, Engeland). Mythische avonturenfilm gaat vadsig ten onder aan opzichtige spectaculaire effecten en de dito 'muziek' van Queen. Onsterfelijke Schot Christophe Lambert wordt al eeuwen op de hielen gezeten door naargeestige soortgenoot. Sympathiek bijrolletje van Sean Connery als middeleeuwse flierefluiter. BBC1, 23.30-1.20u.

Jezus is een Palestijn (L. Crijns, 1998, NL). Zie Film-vooraf. Ned.3, 23.35-1. 06u.

The Fear (Vincent Robert, 1995, VS). Wes Craven speelt gastrol in griezelfilm over in afgelegen boshuis belaagde jongelui. RTL4, 0.05-2.00u., met reclame.

Night of the Big Heat (Terence Fisher, 1967, Engeland). Buitenaardse wezens zorgen voor ondraaglijke hittegolf op Schots eiland. Sciencefiction met Christopher Lee en Peter Cushing. BBC1, 1.20-2.50u.

The Fugitive (John Ford, 1947, VS). Fordiaanse eenvoud kenmerkt adaptatie van Graham Greene's The Power and the Glory. Henry Fonda als solitaire priester op de vlucht door vijandig Mexico. Ook met Dolores del Rio. Morgen, BBC2, 7.20-9.00u., zwart-wit.

Hello Down There (Jack Arnold & Ricou Browning, 1969, VS). Komedie over gezin in experimenteel onderwaterhuis. Met Tony Randall, Janet Leigh en bijrol van Richard Dreyfuss. Morgen, SBS6, 11.40-13.20u., met reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
6 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad