U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Van Aartsen valt oppositie Servië af
Minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) heeft er gisteren als eerste bewindsman binnen de Europese Unie voor gepleit dat de oppositie in Joegoslavië toch deelneemt aan de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, zondag aanstaande.

Debat Gore en Bush onbeslist
De twee belangrijkste kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap hebben vannacht in Boston hun eerste directe debat gevoerd. Al Gore en George W. Bush stonden anderhalf uur fel tegenover elkaar, maar maakten geen fatale fouten, noch forceerde een van beiden een definitieve doorbraak.

Reageerbuisbaby moet leven van zusje redden
De ouders van een Amerikaans meisje dat lijdt aan een ernstige erfelijke ziekte hebben - met behulp van genetische selectie - een reageerbuisbaby verwekt die cellen heeft die hun dochter kunnen genezen. Het jongetje, Adam, is op 29 augustus geboren in een ziekenhuis in Denver. Bloedcellen uit zijn navelstreng zijn geïmplanteerd in het beenmerg van zijn 6-jarige zusje, Molly. Artsen schatten de overlevingskans van het meisje, dat zonder ingreep vermoedelijk voor haar achtste zou zijn gestorven, nu op meer dan 85 procent.

Brinkhorst wil proef doen met varkensflats
Minister Brinkhorst (Landbouw) wil geld beschikbaar stellen voor een proef met een 'agroproductiepark' voor grootschalige industriële landbouw, waarin onder meer plaats is voor varkens in flats. Brinkhorst zei dit gisteren bij de ontvangst van een rapport hierover van de Nationale Raad voor Landbouwkundig Onderzoek (NRLO).

Servië wil actieleiding vervolgen
De Servische regering heeft gewaarschuwd tegen 'subversieve activiteiten' door de oppositie en haar aanhangers. De daders zullen worden gestraft, aldus de regering.

Kamer tevreden met informatie
Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt niet dat de regering de Kamer hoeft te informeren, wanneer informeel deelname van Nederlandse troepen aan vredesmissies van de Verenigde Naties wordt toegezegd.

Ruzie over opvolging Patijn
In de gemeenteraad van Amsterdam is een politieke ruzie ontstaan over de installatie van een vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. Na D66, Amsterdam Anders/De Groenen en SP, heeft nu ook GroenLinks besloten geen deel te nemen aan de vertrouwenscommissie.

Geweld bij Duitse herdenking
De dag van de hereniging, die gisteren in heel Duitsland is herdacht, werd overschaduwd door extreem-rechts geweld. In Düsseldorf werd onder meer een brandbom naar de synagoge gegooid en Paul Spiegel, leider van de Centrale Raad voor de joden, ontving op zijn kantoor in die stad een bombrief.

Surinaamse gulden devalueert
De Surinaamse gulden is gisteren met bijna 50 procent gedevalueerd. De koers is door de Centrale Bank aangepast van 1.173 tot 2.200 gulden per Amerikaanse dollar.

Samas en Ahrend in fusie samen
De Nederlandse kantoorinrichters Ahrend en Samas fuseren. Ze worden marktleider in Europa op het vlak van kantoorinrichting. Vooral de aandeelhouders van Ahrend zijn blij.

Huldiging winnaars
De Nederlandse olympische medaillewinnaars werden vandaag gehuldigd in Den Haag. Zeven sporters werden door staatssecretaris Vliegenthart (Sport) benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Mist en regen
In het binnenland morgen eerst mist, daarna zon. Later vanuit het westen regen. Matige zuidwestenwind. Maximumtemperaturen rond 16 graden. Vooruitzichten tot en met maandag: Perioden met regen en onweer, maar zaterdag droog met zon. Tijdelijk iets koeler met maxima rond 14 graden.


NRC Webpagina's
4 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad