U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Koers euro hoger door interventies
De koers van de euro is gisteren flink gestegen na de gezamenlijke interventies door centrale banken uit Europa, de VS, Japan en Canada en vervolgens weer iets gezakt.

Stembusfraude dreigt in Joegoslavië
Joegoslavië gaat morgen naar de stembus. Volgens de peilingen heeft president Milosevic een grote achterstand goed te maken.

Derde goud De Bruijn
Zwemster Inge de Brijn heeft vannacht haar derde gouden medaille behaald. De Nederlandse was de snelste op de 50 meter vrije slag. De Bruijn bracht haar totaal aantal olympische medailles tijdens de Spelen in Sydney op vier.

Hof laat journalist opsluiten
Het Amsterdamse gerechtshof heeft gisteren een journalist laten opsluiten, omdat hij weigert de naam te noemen van een anonieme bron die hij opvoert in een artikel over een Amsterdamse strafzaak.

Den Haag bood VN Pronk aan
Niet de top van de Verenigde Naties, maar Nederland zelf heeft minister Jan Pronk (VROM) gelanceerd voor de post van Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen bij de VN. Dit zeggen ingewijden rondom het kabinet en bij de VN. Regeringsbronnen menen dat Pronk en de Noorse oud-minister van Buitenlandse Zaken Vollebaek de twee belangrijkste kandidaten zijn. Die indruk hebben premier Kok en minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) na hun gesprekken met VN-chef Kofi Annan op 6 en 14 september.

VS spreken hun strategische oliereserve aan
De Verenigde Staten zullen de komende maand in totaal 30 miljoen vaten ruwe olie uit hun strategische oliereserve op de eigen markt brengen. Dat heeft de Amerikaanse minister van energie Bill Richardson gisteren bekendgemaakt. De Democratische presidentskandidaat Al Gore had president Clinton opgeroepen de strategische oliereserve aan te spreken om de olie- en brandstofprijzen voor de winter te verlagen.

Scheiden Siamese tweeling mag
De Siamese tweeling die bekend is geworden onder de namen Jodie en Mary mag tegen de zin van de ouders operatief worden gescheiden, ook al betekent dit vrijwel zeker de dood van het zwakste meisje. Dit heeft een Brits Hof van Beroep gisteren bepaald.

Frans vliegtuig landt in Irak
Een vliegtuig dat was gecharterd door Franse anti-sancties activisten is gisteren naar Irak gevlogen ondanks bezwaren van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. De Nederlandse VN-ambassadeur Van Walsum, die de sanctiecommissie van de VN voorzit, verwacht dat de Veiligheidsraad zal spreken over het Franse besluit het vliegtuig naar Bagdad te laten gaan zonder toestemming te vragen.

Enschede negeerde waarschuwingen
De gemeente Enschede heeft, zo blijkt uit de archieven, niet gereageerd op drie waarschuwingen vanaf 1993 over de tekortschietende veiligheidssituatie bij het vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks. Dat staat in een rapport van het Crisis Onderzoeksteam van de Leidse universiteit, dat gisteren is gepubliceerd.

Beleggers vrezen voor zwak KPN
Beleggers vrezen voor de vermogenspositie van telecombedrijf KPN. Als gevolg van de koersval van het fonds is eenderde van de financiële buffers, die bijna 37 miljard gulden bedragen, verdampt.

Luchtmacht
De Luchtmacht overweegt te snoeien in het aantal start- en landingsbanen om de groeiende financiële problemen het hoofd te kunnen bieden. Dat zegt luchtmachtbevelhebber D. Berlijn in de Defensiekrant.

Nazomers
Vanmiddag zonnige perioden met temperaturen van 20 tot 23 graden. Een matige zuidoostenwind. Morgen veel zon, vrij warm met maxima rond 20 graden en een stevige zuidoostenwind. Maandag op de meeste plaatsen droog, maar vanaf dinsdag veel bewolking, buien en koeler.


NRC Webpagina's
23 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad