24/7 Media Europe ad
Woensdag 26 juli 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Het voorlopig verslag over de vuurwerkramp in Dossier Enschede

Digitale Leestafel: Op blote voeten naar de supermarkt
Ivensys en de aandelen Baan. Lees erover in Cahier Baan.
De UMTS-veiling is voorbij. Achtergronden in cahier Veiling Mobiele-telefoonfrequenties.
Een Britse krant drukte de namen en adressen van zedendelinquenten af. Vindt u dat kunnen?
In het nieuws:
Dossier World Online
Dossier KLM
Dossier Rekeningrijden
Cahier Baan
Cahier Veiling Mobiele-telefoonfrequenties
Cahier Telefönica
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.

Enschede dacht aan gevaarlijke stoffen
Uit ,,het voorlopig verslag van de vergaderingen van de rampenstaf van de gemeente Enschede'' blijkt dat de rampenstaf van Enschede ‘s avonds na de ontploffing bij het vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks er al rekening mee hield dat er (gevaarlijke) stoffen op het terrein hadden gelegen waar geen vergunning voor was afgegeven. Dit verslag is aan NRC Handelsblad gezonden na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

Zie ook: Logboek gemeente Enschede

Motor brandde al bij start Concorde

Brandweerlieden zijn druk bezig de smeulende resten van een hotel in Gonesse te blussen. Dinsdagavond stortte een Concorde op het hotel neer.
(Foto Reuters)

Een dag na de ramp met de Concorde van Air France, waarbij alle 109 inzittenden en vier mensen op de grond omkwamen, concentreert de aandacht zich op de linkermotoren van het vliegtuig. Getuigen hebben gezien dat minstens een van die twee motoren al volop brandde vóór de Concorde los was van de startbaan.

Concorde: een wonder voor velen, routine voor sommigen
Een droom ligt in duigen, zo was het eerste gevoel onder vliegtuigliefhebbers gisteravond. Decennia lang was de Concorde het boegbeeld van de Europese luchtvaartindustrie.

Van binnen: zilver, linnen en porselein
Het aantrekkelijkste van supersonisch vliegen is dat je er niets van merkt. Men hoeft niet gebukt of gehelmd naar binnen te klauteren en kan elkaar bij een snelheid van meer dan twee keer die van het geluid gewoon verstaan.

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Redacteuren

De website van NRC Handelsblad (www.nrc.nl) wordt binnenkort vernieuwd en uitgebreid. Er is plaats voor twee redacteuren, die voorlopig voor een half jaar worden aangesteld. Zij zullen worden belast met het samenstellen van de internetkrant, het verzorgen van artikelen en het presenteren van informatie over de onderwerpen cultuur en internet.

Meer informatie.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Hebt UMTS?
'Nee, amper
lagere school'

Netelenbos geeft garantie voor 2de Coentunnel
Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft de regio Amsterdam de garantie gegeven dat de tweede Coentunnel en de Westrandweg worden aangelegd.

Camp David faalt, hoop blijft
De vredestop in Camp David is gisteren op een fiasco uitgelopen over de kwestie- Jeruzalem. Op een persconferentie in het Witte Huis prees de Amerikaanse president Bill Clinton de "grote moed, visie en inzicht in het historisch moment" die de Israelische premier Ehud Barak tijdens vijftien dagen intense onderhandelingen met de Palestijnse leider Yasser Arafat aan de dag had gelegd.

 
Top mislukt, kans op vrede groter dan ooit
Na het mislukken van 'Camp David' zal mogelijk het geweld in het Midden-Oosten weer oplaaien. Maar toch is vrede dichterbij dan ooit, want een alternatief is er niet.

Invensys doet bod op aandelen van Baan toch gestand
Het Britse industriële conglomeraat Invensys doet zijn bod op softwarebedrijf Baan gestand. De Britten schorten de voorwaarde van aanmelding van 95 procent van het aandelenkapitaal op. Beleggers met ongeveer 75 procent van de aandelen hebben zich gistermiddag, toen het eerder al verlengde bod afliep, aangemeld, zo heeft Invensys vanmiddag bekend gemaakt.

World Online mikt op nieuwe strategie
De promotie van het eigen imago is in de nieuwe strategie van World Online naar de achtergrond geschoven. Het internetbedrijf neemt daarmee verder afstand van de omstreden oprichter Nina Brink.

Cricketploeg wint Europese titel na zege op Engeland
Het Nederlands cricketelftal heeft gisteren in Schotland de Europese titel geprolongeerd na een knappe zege op de enig overgebleven concurrent, de amateurs van Engeland. Nederland won de confrontatie in het Schotse plaatsje Linlithgow met de Engelsen met zes wickets.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Mislukt
De opvallende Amerikaanse rol in Camp David zou kunnen doen vergeten dat Israeliërs en Palestijnen het vredesproces in 1993, onafhankelijk van de Verenigde Staten, waren begonnen in Oslo.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad