24/7 Media Europe ad
Donderdag 20 juli 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Alles over de Tour de France

Domeinnaam-perikelen in Apestaartje.
Achtergronden bij de geldcrisis in Dossier Nederlandse Antillen.
'Als je everybody's darling wil zijn, krijg je niets voor elkaar': Vraaggesprek met bondskanselier Schröder.
Economie voor Jou: Opties voor werknemers.
Genetisch gemanipuleerd voedsel in de EU? Achtergronden in Dossier GM.
In het nieuws:
Dossier Enschede
Dossier Suriname
Dossier KPN Telecom
Dossier Tour de France 2000
Dossier UPC
Cahier Baan

NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.


Vader en moeder Dekker genieten in hun winkel in het Drentse Fluitenberg na van de derde etappezege in de Tour die hun zoon Erik gisteren in Lausanne behaalde.
(Foto Sake Elzinga)

Top Camp David mislukt en herleeft
Het Israelisch-Palestijnse vredesberaad in Camp David is vannacht weer tot leven gekomen nadat het Witte Huis al zijn mislukking had bekendgemaakt.

Arafat en Barak wilden gered worden van de afgrond
Israel en de Palestijnen praten door in Camp David. Clinton heeft nu grotere mogelijkheden er een overeenkomst uit te slepen.

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Redacteuren

De website van NRC Handelsblad (www.nrc.nl) wordt binnenkort vernieuwd en uitgebreid. Er is plaats voor twee redacteuren, die voorlopig voor een half jaar worden aangesteld. Zij zullen worden belast met het samenstellen van de internetkrant, het verzorgen van artikelen en het presenteren van informatie over de onderwerpen cultuur en internet.

Meer informatie.

Steekproef in Enschede heeft goed resultaat
De vuurwerkramp in Enschede heeft nauwelijks tot ernstige gezondheidsklachten onder bewoners, passanten en hulpverleners geleid. In hun bloed en urine zijn niet meer gevaarlijke stoffen gevonden dan gebruikelijk is. Wel kampt een aantal mensen met psychische klachten zoals gevoelens van angst of neerslachtigheid.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Een op de drie
werknemers wordt
gemolesteerd - door
die andere twee

Laatste rondrit in rampgebied Enschede
Inwoners van de door de vuurwerkramp getroffen buurt Roombeek in Enschede kregen gisteren voor het laastst de gelegenheid hun verwoeste huizen te bezoeken. Tweeduizend mensen werden in kleine groepjes door de wijk gereden. De verwoesting bleek zo groot dat vele buurtbewoners moeite hadden hun huis terug te vinden.

Guerrilla op de werkvloer
Agressie van klanten tegen werknemers komt vaak voor, maar onderlinge pesterijen op de werkvloer zorgen voor meer ziekteverzuim.

 
Bulgaars gif naar Rotterdam
Een lading van 47 ton zwaar giftig afval uit Bulgarije wordt op kosten van de Nederlandse overheid naar Rotterdam vervoerd en verbrand. Het is de eerste keer dat giftig afval uit Oost-Europa naar Nederland wordt gehaald om op kosten van de overheid te worden verwerkt.

ING wil toch belang Baan kwijt
Bank en verzekeraar ING gaat wel in op het bod op het softwarebedrijf Baan van de Britse onderneming Invensys. Baan zelf meldde verder oplopende verliezen in het afgelopen tweede kwartaal.

ING kiest eieren voor zijn geld
ING leek niet straffeloos te kunnen afkoersen op een faillissement van Baan. De bank en verzekeraar is toch bereid om het belang te verkopen. Het financiële belang van ING op korte termijn weegt niet op tegen de schade die het concern aanricht aan de samenleving en aan zijn eigen reputatie.

Boete voor KPN wegens slechte dienstverlening
KPN riskeert een boete van maximaal 5 miljoen gulden als het de dienstverlening aan concurrerende telefoonbedrijven niet binnen vijf dagen op peil brengt. Dat heeft de Opta, de toezichthouder voor telecommunicatie, vandaag besloten.

Dekker wint voor derde keer Tourrit
Erik Dekker behaalde gisteren in Lausanne zijn derde etappezege in de Tour de France. Met een uiterste krachtsinspanning slaagde de 29-jarige Drentse wielrenner er na een korte vlucht met de Belg Mario Aerts ternauwernood in uit de greep van het aanstormende peloton te blijven.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Antillen in nood
Vijf jaar geleden was de financieel-economische situatie van de Antillen zo dramatisch dat de toenmalige premier, Miguel Pourier, besloot voor steun aan te kloppen bij het Internationale Monetaire Fonds in Washington. Dat was een moedige stap want het IMF is een minder zachte heelmeester dan Nederland.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad