U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Gegevens misdaad in Antillen gewist
Het 'zenuwstelsel' van het Antilliaanse opsporingsapparaat is vernietigd. Alle geautomatiseerde gegevensbestanden van de Criminele Inlichtingen Dienst (CID) op Curaçao zijn afgelopen najaar verloren gegaan bij een computerstoring.

'Italianen niet te hard aangepakt'
Stewards, politie en ander beveiligingspersoneel in het Feyenoordstadion hebben twee weken geleden rondom de finale om het Europees voetbalkampioenschap geen ontoelaatbaar geweld gebruikt tegen zeven Italiaanse RAI-journalisten. Die journalisten hebben bevelen en aanwijzingen van de politie en stewards genegeerd en daarmee de regels voor hun accreditering overschreden en zich ook strafrechtelijk schuldig gemaakt.

SHV doet bod van 4 miljard op NPM
Nederlands grootste familiebedrijf, SHV, heeft vanochtend een verrassend bod van ongeveer 4 miljard gulden uitgebracht op de beursgenoteerde participatiemaatschappij NPM Capital. De overname betekent een verbreding van de actieradius van SHV, grotendeels eigendom van de familie Fentener van Vlissingen. Als eigenaar van NPM wordt SHV aandeelhouder in zo'n 500 Europese kleinere en middelgrote ondernemingen.

Bondsraad achter belastingplannen
De Bondsraad in Duitsland heeft vandaag ingestemd met de belastinghervorming van de regering-Schröder (SPD). Daardoor zullen vanaf januari de belastingtarieven voor burgers en bedrijven substantieel dalen. In totaal mikt het kabinet op 50 miljard mark belastingverlaging.

Brussel wil gengewassen toestaan
De Europese Commissie is van plan weer vergunningen te verstrekken voor genetisch gemodificeerde gewassen, op voorwaarde dat ze voldoen aan de strengere eisen die de Europese richtlijn voor gengewassen straks stelt. Met deze bekendmaking, gisteren, is toelating van genetisch gemanipuleerd voedsel op de Euromarkt een stapje dichterbij gekomen.

Top Fireworks blijft in hechtenis
De directeuren van het Enschedese vuurwerkbedrijf SE Fireworks blijven voorlopig in de cel. Vanochtend heeft de raadkamer van de Almelose rechtbank besloten de voorlopige hechtenis van de 2 directeuren met 30 dagen te verlengen.

Twee miljard voor natuurgebieden
Het kabinet wil de komende jaren in totaal bijna 50.000 hectare extra als natuurgebied bestemmen. Daarvoor wordt voor de komende twintig jaar twee miljard gulden vrij gemaakt. Dit staat in de nota 'Natuur voor mensen, mensen voor natuur', die staatssecretaris Faber (Landbouw) gisteren heeft gepresenteerd.

Gevonden lijk is Maartje Pieck
Het gistermiddag in een bos nabij Kampen gevonden lichaam blijkt de sinds dinsdag vermiste Maartje Pieck te zijn. Het 15-jarige meisje is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Invensys verlengt bod op Baan
Het Britse bedrijf Invensys verlengt zijn bod op het softwarebedrijf Baan met twaalf dagen tot 25 juli om 13.00 uur. Invensys is niet bereid zijn bod van 2,85 euro per aandeel Baan te verhogen.

Aanhoudend fris
Morgen tamelijk veel wolkenvelden en af en toe een bui. Matige, aan zee krachtige noordwestenwind. Maxima 15 16 graden. Vooruitzichten tot donderdag: Langzaam iets beter met minder buien en meer zon. Maxima oplopend tot rond 20 graden op woensdag.


NRC Webpagina's
14 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad