U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Raadselachtig sobere Endemol-miljonairs
Enkele bestuurders van Endemol kunnen na het bod van Telefónica gaan rentenieren. Maar zij laten ook de helft van hun optiewinst liggen. Soberheid of nieuwe gouden handboeien?

Invensys verlengt bod op Baan
Het Britse Invensys verlengt zijn bod op het softwarebedrijf Baan met twaalf dagen tot 25 juli om 13.00 uur. Hoewel Invensys zich heeft verzekerd van slechts 58 procent van de aandelen Baan is het niet bereid zijn bod van 2,85 euro per aandeel te verhogen.

Kapen van namen op internet mag niet
Name Space moet 300 geclaimde domeinnamen teruggeven aan 159 partijen die het bedrijf hadden aangeklaagd. Dat heeft de Amsterdamse rechter gisteren in een kort geding bepaald. Name Space moet ophouden met het registeren en exploiteren van namen van populaire merken en bekende Nederlanders, aldus de rechtbank. Het gaat om namen als dennis- bergkamp.nl en ahbonuskaart.nl. Name Space 'kaapt' de domeinnamen om ze vervolgens te verkopen aan belanghebbenden.

Met H.G. Wells reizen in de tijd
Nog nooit is toverkracht voor zoveel mensen zo gemakkelijk bereikbaar geweest. Het indrukken van de Enter-toets is genoeg om magische krachten te verwerven. Dat komt goed van pas in een tijdperk waarin je als volwassene met het tovenaartje Harry Potter moet concurreren.

'Villalonga treedt af'
Juan Villalonga, de spraakmakende bestuursvoorzitter van Telefónica, treedt mogelijk vandaag al terug als topman van het Spaanse telecombedrijf. Dat meldt de Spaanse zakenkrant Cinco Días vanochtend. Belangrijke aandeelhouders, zoals de banken BBVA en La Caixa, en naaste medewerkers van Villalonga zouden de topman er een week geleden van hebben overtuigd dat zijn positie niet langer houdbaar is en dat hem slechts een eervolle aftocht rest. Villalonga zou met de top van Telefónica bijna overeenstemming hebben bereikt over de voorwaarden waaronder hij zal aftreden. Een woordvoerder van Telefónica ontkent desgevraagd het bericht in de Madrileense krant.

Internetbeurs groeit
Nog eens zes grote winkelketens hebben gisteren gemeld zich aan te sluiten bij de Worldwide Retail Exchange (WWRE), de internationale internetbeurs waarop supermarkten hun waren gaan inkopen. Er zijn nu zeventien deelnemers. Eind augustus moet de beurs draaien. De internetbeurs is een initiatief van onder meer Ahold. Gisteren sloten Safeway (VK), El Corte Ingles (Spanje), Supervalu, Rite Aid (beide VS), Dansk Supermarked en Dairy Farm (Hongkong) zich aan. Eerder al hadden bedrijven als Casino (Frankrijk) en Marks & Spencer zich aangemeld.

Ordina neemt Relan ICT over
Het Utrechtse ICT-adviesbureau Ordina neemt Relan ICT over via een aandelenruil. Ordina geeft hiertoe nieuwe aandelen uit. Het concern verwacht hierdoor een verwatering van 3,5 procent van het huidige aandelenkapitaal. Met de overname verwerft de ICT-dienstverlener de automatiseringstak van de uitvoeringsinstelling in de sociale zekerheid Relan (GUO en Cadans). Bij Relan ICT werken 575 mensen, van wie 375 in vaste dienst. De automatiseerder had in 1999 een omzet van 198 miljoen gulden. Ordina wil met de overname een grote speler worden op het gebied van sociale zekerheid en pensioenen, aldus bestuursvoorzitter R. Kasteel in een verklaring. (ANP)

LetsBuyIt 21 juli naar de beurs
Internetbedrijf LetsBuyIt.com verwacht 21 juli een eerste notering te krijgen op de Neuer Markt in Frankfurt. Het Zweeds-Nederlandse bedrijf wilde woensdag al een beursgang bewerkstelligen, maar die werd op het allerlaatste moment afgeblazen. Het slechte beursklimaat zou daartoe aanleiding hebben gegeven. (ANP)

WorldCom en Sprint blazen fusie af
De Amerikaanse telecombedrijven WorldCom en Sprint gaan niet fuseren. Het besluit is het gevolg van onoverkomelijke bezwaren van Amerikaanse en Europese kartelautoriteiten. WorldCom en Sprint mochten wel fuseren als ze activiteiten zouden afstoten, vooral op het gebied van internet. Volgens de bedrijven zouden daarmee echter de financiële voordelen van het samengaan wegvallen, aldus de gisteren door beide bedrijven uitgegeven verklaring. WorldCom bood in oktober vorig jaar 129 miljard dollar (303 miljard gulden) in aandelen voor de activa en schulden van Sprint. De verwachting is dat de twee nieuwe partners gaan zoeken. (ANP)

Tractebel neemt Amerikaanse Cabot over
Tractebel, de Belgische energieafdeling van het Franse nutsbedrijf Suez Lyonnaise des Eaux, neemt het Amerikaanse Cabot LNG over. Met de transactie is een bedrag van 680 miljoen dollar (1,6 miljard gulden) gemoeid. Cabot LNG is onderdeel van chemieconcern Cabot en gespecialiseerd in invoer en productie van vloeibaar aardgas. (ANP)


Liefhebbers van het taalspelletje Tien voor Taal kunnen het spel sinds kort ook op internet spelen. Op de website van de Belgische publieke omroep staan dezelfde soort opgaven zoals in het programma: de betekenis van moeilijke woorden, cryptokronkels, zoek de fout en spelling. De TROS, die Tien voor Taal in Nederland uitzendt, besteedt op zijn website geen aandacht aan het programma.
(www.tv1.be/tienvoortaal/spel)

NRC Webpagina's
14 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad