U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kok wilde vorig jaar naar Brussel
Premier Kok heeft vorig voorjaar tevergeefs geprobeerd voorzitter van de Europese Commissie te worden. Hij hoopte dat de regeringsleiders van de Europese Unie een dringend beroep op hem zouden doen om de in crisis verkerende Commissie te leiden.

Duits-Frans plan wekt verzet bij Blair en Aznar
De Britse premier Tony Blair en zijn Spaanse collega José María Aznar leggen zich niet neer bij Duits-Franse voorstellen voor hun versnelde politieke integratie buiten andere EU-landen om. Beide leiders roepen de EU op de in maart aangekondigde economische liberaliseringen niet af te zwakken.

In VS nucleaire gegevens zoek
Uit een kluis van het Amerikaanse nucleaire laboratorium Los Alamos zijn computerschijven verdwenen met uiterst gevoelige informatie over kernwapens. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Energie, dat verantwoordelijk is voor het laboratorium, gisteren erkend.

18 mln extra voor bouw Stedelijk
Het college van B en W van Amsterdam heeft vanochtend besloten 18 miljoen gulden extra ter beschikking te stellen voor de nieuwbouw van het Stedelijk Museum. Gemeente en rijk hadden al 13 en 17 miljoen gulden toegezegd. De nieuwbouw, ontworpen door Siza, kan in 2003 gereed zijn.

Hogere eisen aan gerechtstolken
Het ministerie van Justitie gaat strengere eisen stellen aan tolken en vertalers. Zij worden geacht een contract te ondertekenen met het ministerie en moeten verschillende toetsen maken. Dit schrijft staatssecretaris Cohen (Justitie) vandaag aan de Tweede Kamer.

Montenegro
De pro-Westerse regeringscoalitie in de Joegoslavische deelrepubliek Montenegro heeft zondag de lokale verkiezingen in de hoofdstad Podgorica gewonnen, maar moest de macht uit handen geven in de kustplaats Herceg Novi. Het pro-Servische oppositieblok onder leiding van de Joegoslavische premier Momir Bulatovic kreeg er een absolute meerderheid.

Wolkenvelden
Morgen in het noorden overwegend bewolkt, in het zuiden enkele zonnige perioden. Middagtemperatuur tussen 18 en 24 graden. Matige zuidwestenwind. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: donderdag kil met een enkele bui. Vanaf vrijdag veel zon en snel warmer.

NRC Webpagina's
13 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad