U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Witte muren, geen franje en 650 computerschermen
De medewerkers van EasyEverything hebben onderling een weddenschap afgesloten. Hoeveel uur na de opening, vanmiddag om twee uur, zijn alle 650 schermen van het grootste internetcafé ter wereld bezet? De Britse technici denken na een uurtje. Zo ging het in Londen tenslotte ook. De Nederlandse marketingmanager Ivar Gribnau is voorzichtiger: om vijf uur 's middags zit het vol, denkt hij.

Nieuwe website voor het onderwijs
NRC Handelsblad heeft een nieuwe site voor leerlingen en docenten in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs: studiehuis.nrc.nl. Deze site wordt officieel gelanceerd in september, bij het begin van het nieuwe schooljaar. Maar om zowel docenten als leerlingen nu al de gelegenheid te geven om mee te kijken, stellen we de site vanaf vandaag open.

Clinton breekt lans voor persvrijheid
President Clinton heeft in Moskou niet slechts gesproken over kernwapens, economie en Tsjetsjenië. Hij trok ook, indirect, ten strijde voor de persvrijheid in Rusland.

Verlangen naar een echte smartlap
Bij het museum Van Speeldoos tot Pierement in Utrecht is een prentbriefkaart te koop waarop een foto van een smartlap staat. Letterlijk: een lap met een opeenvolgende serie prentjes, waarbij een straatzanger in de 19de eeuw met een aanwijsstok aangaf in welk stadium van het smartelijke relaas hij zich bevond. Zo zag men die zangers destijds van kermis naar kermis trekken, met hun lap in de vorm van een vaandel. En daaruit ontstond, volgens velen, ook het woord smartlap.

Brussel wil BTW op internetdiensten
De Europese Commissie wil BTW heffen op producten die aan consumenten via internet worden verkocht door firma's van buiten de Europese Unie. Het voorstel betreft alleen 'diensten' die elektronisch worden geleverd, zoals software, spelletjes en muziek.

Gnutella zit internetondernemer dwars
Nieuwe software maakt het eenvoudiger via internet muziek- of filmfragmenten uit te wisselen zonder tussenkomst van derden. Een virtuele ruilbeurs voor particulieren. De centrale rol van bekende commerciële websites wordt hierdoor bedreigd.

Oren wassen
In het algemeen heb ik het niet zo op Frans Haks die sinds zijn vertrek uit het Groninger Museum me net iets te veel aan een culturele Joop Braakhekke doet denken. Maar die indruk heb ik afgelopen vrijdag naar aanleiding van zijn rol als 'Rechter van Dienst' in het NPS radio- programma Het Geding behoorlijk moeten bijstellen.

Computergebruik stijgt langzaam
Het gebruik van computers in de Nederlandse huishoudens blijft langzaam stijgen. Uit cijfers van de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) van de NOS blijkt dat vorig jaar 63 procent van de Nederlanders beschikte over een of meer computers tegen 59 procent het jaar ervoor. (ANP)


Een ansicht van een blij gezin met op de achtergrond een sanseveria, van jongeren in pastelkleurige pull-overs die aan het ballen zijn, en van miss Noorwegen 1966 met een roze strohoed in de branding: ze komen voor op de site Kitsch Postcards. Deze site biedt een verzameling ansichtkaarten uit de jaren zestig en zeventig. Sommige zijn als e- card te versturen, andere zijn afkomstig uit de eigen collecties van bezoekers.
(www.kitschpostcards.com)

NRC Webpagina's
5 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad