U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Poetin al in één ronde gekozen
MOSKOU, 27 MAART. Met een absolute meerderheid van stemmen is de 47-jarige KGB- veteraan Vladimir Poetin gisteren voor vier jaar tot president van Rusland gekozen.De judoka uit St. Petersburg, die al bij het vervroegde aftreden van Boris Jeltsin op 31 december de macht in handen kreeg, bleek vanmiddag - na telling van ruim negentig procent van de stemmen - favoriet bij 52,5 procent van het electoraat.

Vijf Oscars voor 'American Beauty'
LOS ANGELES - De Oscar voor de beste vrouwelijke hoofdrol werd vannacht in het Shrine Auditorium in Los Angeles uitgereikt aan de Amerikaanse actrice Hilary Swank (links) voor haar rol in de film 'Boys Don't Cry'. De Amerikaanse acteur Kevin Spacey (rechts) won de Oscar voor beste acteur voor zijn hoofdrol in 'American Beauty', die nog met vier andere Oscars werd bekroond. Hiermee was 'American Beauty' de grote winnaar bij de uitreiking van de Oscars, die voor de 72ste keer plaatshad. 'American Beauty', de debuutfilm van de Britse toneelregisseur Sam Mendes, was de afgelopen maanden de grote favoriet voor de belangrijkste Oscars. De enige dissonant in de triomf van American Beauty, geproduceerd door Steven Spielbergs studio DreamWorks, was dat in de categorie beste actrice Annette Bening verslagen werd door outsider Hilary Swank.

Vredesoverleg tussen Assad en Clinton mislukt
GENÈVE, 27 MAART. De Amerikaanse president Bill Clinton en zijn Syrische ambtgenoot Hafez al-Assad zijn er gisteren in Genève niet in geslaagd de vastgelopen vredesonderhandelingen tussen Syrië en Israel weer op gang te krijgen. De verwachtingen vooraf waren tamelijk hoog geweest, onder andere omdat de 69-jarige, ziekelijke Assad, die zelden reist, speciaal naar Genève was gekomen.

Rel bij begrafenis in New York
NEW YORK, 27 MAART. De begrafenis van de 26-jarige Haïtiaan Patrick Dorismond is zaterdag in New York uitgelopen op een massale rel. De politie hield 27 mensen aan, 23 agenten belandden met botbreuken en snijwonden in het ziekenhuis.

Verwijt D66 aan Kok inzake Peper
DEN HAAG, 27 MAART. D66-fractieleider De Graaf verwijt premier Kok en PvdA-fractieleider Melkert dat zij oud-minister Peper te lang in bescherming hebben genomen.

Daimler neemt belang Mitsubishi
TOKIO/FRANKFURT, 27 MAART. DaimlerChrysler neemt een controlerend belang van 34 procent in de noodlijdende Japanse autofabrikant Mitsubishi. Dit hebben beide bedrijven vanmorgen bekendgemaakt.

TPG: bestellen via Internet
AMSTERDAM, 27 MAART. De TNT Post Groep (TPG) verwacht over drie jaar 500 tot 700 miljoen gulden per jaar extra omzet te behalen uit het verwerken van Internet-orders voor bedrijven, ofwel 3 procent van de omzet van het gehele concern.

Waterkoud
Morgen bewolkt en vaak regen en motregen. Niet warmer dan 9 graden bij een matige tot krachtige noordoostenwind. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: veel bewolking en van tijd tot tijd regen of motregen, vooral in het zuiden. Overdag 8 tot 10 graden.

NRC Webpagina's
27 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)