U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tsjetsjenen melden uittocht uit Grozny
MOSKOU, 1 FEBR. De Tsjetsjenen hebben de hoofdstad Grozny opgegeven. Om drie uur vannacht hebben hun laatste strijders Grozny verlaten. Het zou gaan om ruim tweeduizend gewapende strijders onder aanvoering van de krijgsheer-terrorist Sjamil Basajev, die bij de uitbraak gewond zou zijn geraakt.

Franse blokkades en staking
PARIJS, 1 FEBR. In Frankrijk wordt actie gevoerd tegen de 35-urige werkweek die vandaag ingaat. Vrachtwagenchauffeurs zetten hun gisteren ingezette actie voort, met een zestigtal blokkades vooral in het noorden en oosten van het land. Ook bij het openbaar vervoer in achttien steden wordt vandaag gestaakt.

WRR: Ouderen moeten AOW meefinancieren
ROTTERDAM, 1 FEBR. De AOW moet uit de belastingen worden betaald, zodat ook ouderen met een wat hoger inkomen eraan meebetalen. De staatsschuld moet de komende twintig jaar grotendeels worden afgelost. Dit zijn de politiek meest gevoelige conclusies die de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) trekt in het rapport Generatiebewust beleid, dat vandaag is uitgebracht.

VVD bindt senatoren aan regeerakkoord
DEN HAAG, 1 FEBR. Eerste-Kamerleden van de VVD zijn voortaan politiek gebonden aan afspraken die de partij in een regeerakkoord maakt. De partij wil zo voorkomen dat zich opnieuw een situatie als de 'Nacht van Wiegel' voordoet. De tegenstem van Wiegel leidde tot verwerping van het wetsvoorstel en dat leidde vervolgens tot een kabinetscrisis.

Petitie Filmmuseum
AMSTERDAM, 1 FEBR. Een groep medewerkers van het Filmmuseum in Amsterdam beschuldigt het museumbestuur van onbehoorlijk bestuur. Een 'Commissie van goede zaken' moet de besluitvorming inzake integratie van het Filmmuseum in het Beeldinstituut in Rotterdam onderzoeken, de enige mogelijkheid om het bestuur uit te schakelen, aldus de staf.

Auto's worden veel duurder
ROTTERDAM, 1 FEBR. De Nederlandse autobranche verwacht dat de prijzen van nieuwe auto's de komende twee jaar met 7 tot 10 procent stijgen. De prijsverhogingen zijn het gevolg van beleid van de Europese Commissie. Fabrikanten moeten de prijsverschillen binnen de Europese Unie verkleinen.

Tilburg voor rekeningrijden
ROTTERDAM, 1 FEBR. Burgemeester Stekelenburg van Tilburg is voor het invoeren van rekeningrijden in zijn gemeente. Dat schrijft hij in het vandaag verschenen nummer van het blad Natuur en Milieu.

Groei bevolking 6 procent in 10 jaar
DEN HAAG, 1 FEBR. De totale bevolking in Nederland is in de periode tussen 1990 en 1999 met 6 procent toegenomen tot 15,8 miljoen. Het aantal niet-Westerse allochtonen groeide in deze periode veel sterker, namelijk met 62 procent tot 1,3 miljoen. Dat staat in de publicatie Allochtonen in Nederland 1999 van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


NRC Webpagina's
1 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)