U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   S P O R T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
Soccer links.com

Hiddink trainer bij Spaanse Betis

Door onze correspondent STEVEN ADOLF
MADRID, 1 FEBR. Guus Hiddink is vanaf vandaag de nieuwe trainer van de Spaanse voetbalclub Real Betis uit Sevilla. Hij heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend. De 53-jarige Hiddink is de opvolger van de ontslagen Argentijnse trainer Carlos Timoteo Griguoal.

Hiddink werd gisteren met koffers en al door de Spaanse pers ontdekt toen hij zich met de hogesnelheidstrein vanuit Madrid richting Sevilla begaf. De trainer bleek al in Córdoba uit te stappen. Daar werd hij opgewacht door Jorge Simó, een hulptrainer van Sevilla. Die bracht Hiddink naar voorzitter Manuel Ruiz de Lopera. In de avonduren bereikten de twee een akkoord.

Hiddink zit zaterdag voor 't eerst op de bank bij Betis, dat een uitwedstrijd speelt tegen zijn voormalige werkgever Valencia. Bij deze club was hij in twee perioden drie seizoenen werkzaam was. Hiddink moet Betis behoeden voor degradatie uit de hoogste Spaanse divisie. De club staat na 22 speeldagen op de zestiende plaats, met slechts twee punten voorsprong op Real Sociedad dat zich in de degradatiezone bevindt. Hiddink is de negende trainer van Betis in de afgelopen acht jaar. Na de 0-0 van afgelopen zondag tegen Malaga werd de 64-jarige Griguoal, bijgenaamd 'opa', de laan uitgestuurd. Hij is de vijfde trainer die dit seizoen in Spanje voortijdig werd ontslagen. De collega's van Mallorca, Real Sociedad, Real Madrid en Espanyol gingen hem voor. Door de dreigende degradatie wordt het contract met Hiddink beschouwd als crisis-management. Dankzij zijn lange periode als trainer bij Valencia heeft Hiddink in Spanje nog steeds een positief imago. Hiddink moest vorig seizoen het veld ruimen als trainer bij Real Madrid, nadat deze ploeg onder zijn leiding niet de gewenste resultaten behaalde. Zijn opvolger John Toshack werd eerder dit seizoen ontslagen in Madrid, nadat hij evenmin betere resultaten had behaald. Voor zijn periode bij Real Madrid was Hiddink vier jaar bondscoach. Na het wereldkampioenschap in Frankrijk, waar hij met Oranje vierde werd, vertrok hij in 1998 bij de KNVB. Hiddink begon zijn trainersloopbaan als assistent bij De Graafschap. Daarna leidde hij PSV in vier jaar tijd naar drie landstitels en de Europa Cup voor landskampioenen. Bij het Turkse Fenerbahce werd hij na negen maanden ontslagen.

NRC Webpagina's
1 FEBRUARI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)