U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Gesprek met schrijver Jozef Vos over zijn studie naar scholing in de kunsten in de afgelopen eeuwen. Verder zeevogelbioloog Kees Camphuysen die al meer dan twintig jaar vogels telt die aanspoelen. Ook over Nederlanders die hebben bijgedragen aan het intellectuele klimaat. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gesprek met dichter en tekstschrijver Jan Boerstoel die talloze teksten voor bekende Nederlandse cabaretiers schreef. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Onder meer een portret van de revolutionaire Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright (1869-1959) en aandacht voor de film Freaks (1932) van de Amerikaanse regisseur Tod Browning. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. In deze 250ste uitzending optredens van jazz- zangeres Laura Fygi en kleinkunstenaar Mike Boddé. In het tweede uur nummers uit het theaterprogramma Lang genoeg jong van Robert Long. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Sopraan Jessye Norman over haar samenwerking met de filmcomponist en pianist Michel Legrand. Verder de soundtrack van de met drie Golden Globes onderscheiden film American Beauty, nieuwe opnamen van José Feliciano en liedjes van de tot Franse actrice van de 20ste eeuw gekozen Romy Schneider. Radio 1 & 2, 0.02-2.00U.

ZONDAG

Vroege vogels. Onder meer een rapport over het belang, en de mogelijkheden van water in de stad. En over wat we op het gebied van het milieu kunnen leren van kleine Derde Wereldlanden zoals Costa Rica, Benin en Bhutan. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Na de column van ex-uitgever Martin Ros een gesprek met de historicus P.W. Klein, lid van de commissie Van Kemenade, over het deze week verschenen rapport over de joodse tegoeden. In het tweede uur het vijfde deel in de serie over de moderne walvisvaart. Radio 1, 10.04- 12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder meer een debat met fractieleider van GroenLinks Paul Rosenmöller over wat er overblijft van de eigen identiteit als kleine linkse en progressieve partijen deel gaan uitmaken van de regering. Ook een gesprek met Ludo de Witte over zijn boek De moord op Lumuba, waarin hij België beschuldigt van betrokkenheid bij die moord in 1961. Radio 5, 13.03-15. 00u.

Radio 1-journaal. Minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos praat over de taxi-oorlog, het rekeningrijden en de privatisering in het openbaar vervoer. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Gesprek met Henk van der Horst en Jan Fillekers die afscheid menen van de NRCV-televisie. Zij maakten in de jaren zestig met Fred Benavente, Alexander Pola en Ted de Braak het satirische Farce Majeur. Ook produceerden zij Showroom, Prettig geregeld en de Nationale Nieuwsquiz. Radio 1 & 2, 0.02-1. 00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Over de nieuwe productie bij het Nationale Toneel De heilige Gregorius waakt over u en de documentaire Buñuel's Prisoners van Ramón Gieling. Verder een expositie over Japanse stripkunst en een discussie over de Dichter des Vaderlands. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
29 JANUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)