U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Oud-kanselier Kohl verliest steun CDU-top
BERLIJN, 22 DEC. Angela Merkel, algemeen secretaris van de Duitse CDU, heeft haar partij opgeroepen zich te distantiëren van Helmut Kohl. De oud-kanselier heeft de partij met zijn toegegeven handelwijze omtrent zwartgeldrekeningen "materiële miljoenenschade" toegebracht. Tevens heeft hij de geloofwaardigheid van de CDU aangetast.

Sociale partners handhaven kritiek
DEN HAAG, 22 DEC. De sociale partners handhaven hun kritiek op de kabinetsplannen met de uitvoering van de sociale zekerheid. Dat zeggen zij vanmorgen in een brief aan de verantwoordelijke bewindslieden De Vries en Hoogervorst (Sociale Zaken). Slechts op een paar punten bieden zij ruimte om er alsnog samen uit te komen.

Korthals ontbiedt Vrakking en De Wijkerslooth
DEN HAAG, 22 DEC. Minister Korthals van Justitie heeft de voorzitter van het college van procureurs-generaal De Wijkerslooth en de Amsterdamse hoofdofficier van justitie Vrakking ontboden voor een gesprek in de tweede week van januari. Inzet is volgens zijn woordvoerster "te zorgen dat de gelederen binnen het OM weer worden gesloten".

Twee doden bij botsing met F16
HOEVEN, 22 DEC. Tussen Hoeven en Etten-Leur is vanmorgen rond twaalf uur een F16 van de Koninklijke Luchtmacht in botsing gekomen met een sportvliegtuigje. Daarbij zijn de twee inzittenden van het sportvliegtuigje om het leven gekomen. Beide toestellen zijn neergestort. De piloot van de F16 raakte lichtgewond, en is met brandwonden in het ziekenhuis opgenomen, aldus een woordvoerster van de luchtmacht. Op de plek van de crash is geen bewoning. De luchtmacht had er aanvankelijk 213 F16s. Daarvan zijn er nu 32 verloren gegaan.

Gijzeling Aken beëindigd
AKEN, 22 DEC. De Duitse politie schoot vandaag rond het middaguur de man dood die gedurende drie dagen drie mensen gijzelde in een filiaal van de Duitse centrale bank in Aken. Volgens de autoriteiten werd het vuur geopend op het moment dat de man met een gijzelaar in een vluchtauto was gestapt. Een paar minuten eerder had hij de andere twee gijzelaars vrijgelaten in ruil voor een veilige aftocht.

Nieuw kabinet Italië beëdigd
ROME, 22 DEC. In Italië is vanmiddag een nieuw kabinet beëdigd, onder leiding van premier Massimo D'Alema, dat in grote lijnen overeenkomt met de voorgaande centrum-linkse regering. Het eerste kabinet D'Alema was zaterdag gevallen wegens ruzie binnen de coalitie.

Columnisten Volkskrant krijgen schadevergoeding
AMSTERDAM, 22 DEC. De Volkskrant moet de columnisten Jan Mulder, Huib Stam en Hans Heg een schadevergoeding betalen van in totaal zo'n 68.000 gulden. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank vanmiddag bepaald. Het dagblad heeft volgens de rechtbank onrechtmatig bijdragen van de freelancers op zijn website gezet en opgenomen op een cd-rom. Naast de schadevergoeding moeten de stukken van de website gehaald worden en mogen de cd-roms niet meer worden verkocht.

Aanpassingen studiehuis
DEN HAAG, 22 DEC. Staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) heeft gisteravond met middelbare scholen, besturen en lerarenbonden afgesproken dat zij vóór 7 januari alternatieve maatregelen mogen aandragen om de studielast in de examenklassen van Havo en VWO te verlichten.

VNU koopt Internetbedrijf
ROTTERDAM, 22 DEC. Uitgever VNU koopt voor 246 miljoen dollar (ruim een half miljard gulden) 54 procent van NetRatings. Dit Amerikaanse bedrijf analyseert Internetgebruik van consumenten en adverteerders.

Vondst in Kaliningrad
MOSKOU, 22 DEC. Onder een van de vestingfragmenten in Kaliningrad, het voormalige Königsberg, zijn tienduizend archeologische voorwerpen en fragmenten opgegraven uit bezit van het Pruisisch Museum van die stad. De Duitsers hebben ze daar in 1944 verstopt.

Bresson (98) overleden
ROTTERDAM, 22 DEC. Robert Bresson, een van de belangrijkste Franse filmregisseurs, is naar gisteren bekend werd zaterdag op 98-jarige leeftijd overleden.

NRC Webpagina's
22 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)