U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Zwendel in luiheid
Zembla had gisteren een reportage die over de hele wereld kan worden verkocht omdat ze het internationale oordeel bevestigt over Nederland als verwekelijkt zorgparadijs. Dat oordeel blijkt te kloppen als het gaat over de besteding van de jaarlijkse zeven miljard en meer aan werkverschaffing. Nergens ter wereld gaat dat zo. De Europese Unie heeft al zwendel met subsidies vastgesteld. Toch hangt er een pijnlijke stilte over het onderwerp. De Tweede Kamer wil er alleen maar meer geld aan uitgeven. Sinds de jaren tachtig is werk zoiets geworden als vroeger de militaire dienstplicht. Wie wil, kan er gemakkelijk onderuit, ook nu er een groot tekort is aan mensen.


T V   V O O R A F :


De wereld door kinderogen
Rob Hof moet intussen behoorlijk gehecht zijn geraakt aan de zes kinderen wier zwangere moeders hij tien jaar geleden in diverse windstreken vond. Vanavond zendt de IKON zijn derde programma over hun wedervaren uit. De kinderen zijn nu negen jaar oud, en intussen behoorlijk in staat zelf het woord te doen. Hun ouders leveren nog wel commentaar, maar hun rol wordt allengs kleiner. Neem de kleine Mareike uit de voormalige DDR: ze zit zelfbewust in de interviewstoel, vertelt dat ze al helemaal zelfstandig is, goed kan spreken, geen bril meer draagt en een andere smaak heeft gekregen.


F I L M   V O O R A F :


Portrait of a Lady
De close-up waarmee Jane Campion haar vierde lange speelfilm opende was zó close dat je de gesprongen adertjes in de betraande ogen van Nicole Kidman kon zien. Van die droevige microkosmos zoomt Campion snel uit naar een gestileerd portret van een Amerikaanse erfgename die, op zoek naar vrijheid, geluk en een waarachtig leven in een morele afgrond stort. Isabel Archer werd bedacht door Henry James die zijn hoofdpersonen vaak laat wankelen op het breukvlak tussen de oude (Europa) en de nieuwe (Amerika) wereld, tussen traditie en vernieuwing, tussen ervaring en onschuld, lust en liefde.


NRC Webpagina's
22 DECEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)