U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kohl erkent donaties CDU via geheime rekening
BERLIJN, 30 NOV. De voormalige bondskanselier Helmut Kohl heeft vandaag op een persconferentie in Berlijn toegegeven dat hij zijn partij, de CDU, heeft laten financieren via donaties op geheime rekeningen. Hij ontkent dat hij is omgekocht. "Ik betreur dat het heeft geleid tot een gebrek aan transparantie en mogelijk in strijd was met de regels voor de partijfinanciering", liet Kohl weten.

Vonnis arts na valse verklaring
DEN HAAG, 30 NOV. De veroordeling van een uroloog wegens het afgeven van een valse overlijdensverklaring na toepassing van euthanasie bij een terminale patiënt was terecht, aldus vanochtend de Hoge Raad. De arts heeft zich ten onrechte beroepen op het beginsel dat iemand niet hoeft mee te werken aan zijn eigen veroordeling.

Filmmuseum wil Rotterdam niet
ROTTERDAM, 30 NOV. Het Filmmuseum in Amsterdam wil niet integreren in het op te richten Instituut voor Beeldcultuur in Rotterdam. "Beleidsmatig, organisatorisch en financieel bieden de plannen onvoldoende garanties voor het zelfstandig voortbestaan van het museum", aldus het bestuur.

OVSE mag niet naar Tsjetsjenië
MOSKOU, 30 NOV. Rusland geeft de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) geen toestemming een missie naar Tsjetsjenië te sturen.

Manchester wint ook wereldbeker
TOKIO, 30 NOV. Na de Champions League heeft Manchester United ook de wereldbeker gewonnen. De Engelse voetbalclub versloeg vanmiddag in Tokio met 1-0 het Braziliaanse Palmeiras.


NRC Webpagina's
30 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)