U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'De pers is niet slechter'
Koningin Beatrix heeft zware kritiek op de pers. Wat vinden de media van de koninklijke kritiek?

VVD sluit deel website na racisme
De VVD zal op aanraden van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) het interactieve gedeelte van haar website sluiten. Sinds enkele weken staan daar regelmatig discriminerende en beledigende inzendingen van bezoekers. De VVD is niet meer in staat de ongeveer tien inzendingen per dag tegen te houden.

Dit jaar geen lintjes voor de media
Een gezonde democratische pers die gewend is de overheid kritisch op de huid te zitten, moet geen moord en brand schreeuwen als zij zelf op de huid wordt gezeten. De pers moet bestand zijn tegen de kritiek van lezers die zich door haar berichtgeving gegriefd voelen, maar ook tegen de kritiek van de overheid, of die nu van ministers komt of van de koningin. De pers past op dat punt geen kleinzerigheid. Wie gewoon is klappen uit te delen, moet ook klappen kunnen incasseren.

KPN biedt snelle Internetverbinding
KPN biedt vanaf volgend jaar een nieuwe technologie aan waardoor Internetverbindingen vijftien maal sneller kunnen worden dan de snelste telefoonlijnen van dit moment. Het telecomconcern, dat circa 1,5 miljard gulden in de technologie steekt verwacht aan het eind van 2000 bij meer dan 100.000 fervente Internetters hun zogeheten ADSL-verbinding te hebben aangelegd.

KPN mag concurrent hoger tarief berekenen
Telecombedrijf KPN mag concurrenten die gebruik maken van het KPN-net hogere prijzen in rekening brengen. Toezichthouder Opta stemt in met de voorstellen voor interconnectietarieven die KPN heeft gedaan op basis van de te verwachten kosten tot juli 2000.

Snip en Snap wasten met Persil
Juffrouw Snip snapt er niets van. Vandaag is het wasdag, maar juffrouw Snap loopt al om 3 uur 's middags zorgeloos te wandelen. Hoe is dat nu mogelijk? "Bij mij wordt het vanzelf schoon", zegt juffrouw Snap laconiek. " Ik was met Persil." Maar juffrouw Snip spartelt nog tegen. Zij bewerkt de was nog met de boender op het wasbord, en is daarna druk met chloren, bleken en blauwen. Net zoals de Batavieren het deden, schampert Snap.

Winstval Telekom
Deutsche Telekom heeft vandaag bekendgemaakt dat het verwacht uit te komen op een verlies in het vierde kwartaal. Het grootste telecombedrijf van Europa wijt dit aan een voorziening voor de aankoop van de Britse aanbieder van mobiele telefonie One-2-One. Door de acquisitie zal de winst in het derde kwartaal 400 miljoen euro (895 miljoen gulden) lager uitkomen. Het concern zei ook dat het resultaat voor belastingen over de eerste negen maand afnam, van 3,76 miljard naar 3,2 miljard euro.


Hoe groter, hoe beter, lijkt het tegenwoordig op Internet. Een kleine site is dan soms een verademing, zoals Name the Decade! Volgens de makers van deze site ontstaat aan het begin van 2000 een probleem: hoe noemen we het komende decennium? De jaren '70 bestaan, de jaren '80, de jaren '90. Maar dan? Hun suggesties: the zeros, the nillies, the double-o's.

(www.namethedecade.com) kk

NRC Webpagina's
30 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)