U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Papon opgepakt in Zwitserland
PARIJS / BERN, 22 OKT. Maurice Papon, de Franse oud-minister die is veroordeeld voor misdaden tegen de menselijkheid, is gisteravond gearresteerd in een hotel in het Zwitserse Gstaad. De 89-jarige Papon was daarheen gevlucht om de behandeling in hoger beroep van zijn zaak door het Franse Hof van Cassatie te ontlopen.

Duivelse berg terug in Tour de France
PARIJS, 22 OKT. Na een afwezigheid van zes jaar keert de Mont Ventoux terug in het routeschema van de Tour de France. Op vrijdag dertien juli 2000 beginnen de wielrenners aan de gevreesde beklimming van de kale berg in het hart van de Provence. De 1.909 meter hoge Ventoux heeft een stijgingspercentage van 7,9. De lange afstand (21,6 kilometer) en de verzengende hitte (gemiddeld 35 graden in de zomer) maken de omstandigheden extra lastig. "Het is een mythische ervaring, zo'n berg in de middle of nowhere", reageerde Tourwinnaar Lance Armstrong gisteren tijdens de presentatie van het nieuwe routeschema in Parijs.

Zimbabwe wil aidstoeslag op belasting
HARARE, 22 OKT. De regering van Zimbabwe wil een aidsbelasting invoeren, in de vorm van een toeslag van drie procent op inkomstenbelasting en alle bedrijfsbelastingen. Minister van Financiën Herbert Murerwa zei dat gisteren bij de presentatie van de begroting. De opbrengst is bedoeld om de gevolgen op te vangen van de aids-epidemie die Zimbabwe teistert.

Chirurg besmet 29 patiënten
ROTTERDAM, 22 OKT. Een chirurg van het Sint Joseph Ziekenhuis in Veghel heeft sinds 1995 tijdens operaties 29 patiënten besmet met het hepatitis-B virus. Een van de besmette patiënten heeft het virus overgedragen aan zijn partner, die aan de gevolgen van de infectie is overleden.

Verplicht etiket genetisch voedsel
BRUSSEL, 22 OKT. De EU-lidstaten hebben gisteren ingestemd met de plannen voor een verplichte etikettering van voedsel waarin ten minste één ingrediënt meer dan 1 procent genetisch gewijzigd materiaal bevat.

Everse weg als coach van Sparta
ROTTERDAM, 22 OKT. Jan Everse heeft vanmorgen met onmiddellijke ingang zijn functie als trainer-coach van Sparta neergelegd. De Rotterdamse voetbalclub bezet na 9 duels de 12de plaats in de eredivisie.


NRC Webpagina's
22 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)