U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Seoul heft ban op tv N-Korea op
Burgers in Zuid-Korea mogen voortaan programma's van de Noord- Koreaanse staatstelevisie bekijken. Dat heeft de Zuid-Koreaanse regering vandaag beslist. Volgens het Ministerie van Nationale Hereniging in Seoul kunnen de burgers dan hun eigen conclusies trek ken over de situatie in Noord-Korea.

Directeur krant Israel beschuldigd van samenzwering
Ofer Nimrodi, de directeur van de krant Ma'ariv, wordt ervan verdacht te hebben samengezworen om drie Israeliërs te vermoorden. De rechtbank in Tel Aviv heeft gisteren inzage gegeven in een deel van het diepgaande politieonderzoek naar deze affaire.

Nieuw en soms beter
Sinterklaas en Kerstman naderen, dus halen de uitgevers hun beste materiaal voor de dag. Dit kwartaal verschijnen meer games dan je ooit zult kunnen kopen.

Winstdaling Ericsson
De winst voor belasting van de Zweedse telecomproducent Ericsson is in de eerste negen maanden van dit jaar met 35 procent gedaald tot 7,9 miljard kroon (2 miljard gul den). De omzet nam toe met 13 procent tot 141,6 miljard kroon. Ericsson heeft de prognose voor de omzetgroei over geheel 1999 verhoogd van ongeveer 10 procent tot 12 15 procent. Het concern verwacht een winst voor be lasting tussen de 15 en 16 miljard kroon.

Fransen kopen Casterman
Het Belgische Caster man, uitgever van onder meer de Kuifje-stripboe ken, komt in handen van de Franse uitgeverij Flammarion. De familie- aandeelhouders blijven wel eigenaar van de druk kerij Casterman.

Pieper commissaris
Voormalig Philips-topman R. Pieper krijgt een commissarisfunctie bij het Belgische Lernout & Hauspie, een toonaangevende bedrijf op het gebied van spraaktechnologie. Pieper gaat advies geven op het gebied van 'de groepsstrategie en de businessontwikkeling'. De ontwikkeling van spraaktechnologie (stem gestuurd computergebruik) kost tot nu toe schatten geld.

Recordwinst bij America Online
De Amerikaanse internetaanbieder America Online (AOL) heeft in het derde kwartaal een recordwinst behaald, van 50 miljoen dollar vorig jaar naar 184 miljoen dollar (375 miljoen gulden). De omzet steeg 47 procent tot 1,5 miljard dollar. AOL kondigde ook aan het een belang van 5 procent koopt in de Amerikaanse computerfabrikant Gateway voor 800 miljoen dollar in contanten en aandelen.

Deutsche Telekom koopt in Oost-Europa
Deutsche Telekom gaat zijn activiteiten in Oost-Europa flink uitbreiden. Het Duitse concern koopt van het Amerikaanse MediaOne belangen op het gebied van mobiele telefonie in Polen, Hongarije en Rusland voor twee miljard dollar (4,1 miljard gulden). In Polen gaat het om een deelneming van 22,5 procent in Polska Telefonia Cyfrowa, het grootste GSM-bedrijf in Oost-Europa. Deutsche Telekom bezit daarvan al 22,5 procent. In Hongarije kopen de Duitsers een belang van 49 procent in Westel Radiotelefon en in Rusland een controleren de deelneming in Russian Telecom Development Corporation.

Spectaculaire groei Nokia houdt aan
Het Finse concern Nokia heeft ook in het derde kwartaal van dit jaar spectaculaire groeicijfers geboekt. 's Werelds grootste producent van mobiele telefoons zag de omzet toenemen met 49 procent tot 5,04 miljard euro (11,1 miljard gulden). De netto winst steeg met 38 procent tot 638 miljoen euro. Nokia boekte omzetgroei in alle regio's, met de snel ste vooruitgang in Noord- en Zuid-Amerika. Het concern vergrootte zijn marktaandeel bij zaktelefoons. De omzet in die sector nam toe met 58 procent tot 3,44 miljard euro.

HITT stelt overname Norcontrol uit
HITT heeft de onderhandelingen over de overname van zijn Noorse bran chegenoot Norcontrol voorlopig op een laag pitje gezet. In een diepgravend onderzoek in de boeken haalde HITT een aantal zaken boven water die de softwarefabrikant uit Apeldoorn eerst opgehelderd wil zien. De gesprekken die de twee par tijen na ondertekening van de intentieverklaring in juli aangingen, verlopen 'stroperig', zo typeert financieel directeur Van Asperen van HITT gisteren de sfeer. De bal ligt nu bij Kongsberg Gruppen, het Noorse defensieconcern en moederbedrijf van Norcontrol. Van Asperen onderstreept nog steeds interesse te hebben in Norcontrol, dat de afgelopen vijftien jaar wereldwijd meer dan honderd systemen voor scheepvaartbegeleiding geleverd. Wanneer HITT een definitief besluit neemt over een hervatting dan wel een beëindiging van de onderhandelingen, durft Van Asperen niet te zeggen.

Veiling mammoet via internet
De resten van een mam moet die drie jaar geleden werden gevonden in de permafrost van Siberië, wordt via internet (www.Aaands.Com.) geveild. De openingsprijs is 115.000 dollar. De mammoet is 23.000 jaar oud en heeft de naam Mambo gekregen. De veiling wordt verzorgd door America's Auctions and Sales in Simi Valley. De veiling begint op 1 november en zal een week duren. De mammoet, die wordt aangeboden door een anomieme Rus, wordt alleen verkocht als de openingsprijs wordt gehaald.

Wil je elke dag even de zelfde internetpagina's raadplegen om te kijken of er iets van je gading bij is? Gebruik 'Quickbrow se'. Een programmaatje op deze website verzamelt alle pagina's die je wilt zien, en zet ze achter elkaar in één grote webpagina. In de tussentijd kun je koffie gaan zetten. Je kunt de collectie ook bij voorbeeld dagelijks op een vaste tijd naar jezelf laten sturen per e-mail. (www.quickbrowse.com)

NRC Webpagina's
22 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)