U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Brave Borsten
Nederlandse comedies gaan altijd over brave borsten. Toffe peren die niets kwaads in de zin hebben. Ze zijn attent, gevoelig, onsexistisch, politiek correct, stelen nooit, discrimineren nooit, betalen nooit met zwart geld, plegen geen steunfraude, worden nooit boos in het verkeer, roddelen niet en laten hun kinderen nooit zitten. Eind goed, al goed. Kortom we hebben te maken met het opgeblazen Hollandse zelfbeeld: gezellig samen en beter dan de anderen. Daar valt niet mee te spotten. Er hoort ook een kakkineus pratende joehoe-dame bij. De schrijvers en de regisseur denken dat dat leuk is. Al sinds de vorige eeuw. Als zo'n vrouw iets joehoe-achtigs doet, moet het publiek lachen. Dat is de conventie. Maar bij In de Clinch houdt het publiek zich opvallend stil, ook als actrice Ellis van den Brink uithaalt met haar stem. Zelfs op bevel kon er slechts hier en daar slechts een krampachtig lachje van af. Mij lukte het helemaal niet.


T V   V O O R A F :


Voetbal, geld en het huwelijk
De Champions League stond nog in de kinderschoenen of de directe betrokkenen hadden meteen in de gaten waar het in dit Europa Cup-toernooi om draait: poen en nog eens poen. "Een commercieel gedrocht", noemde trainer Louis van Gaal het nieuwe Europa Cup I-toernooi.


F I L M   V O O R A F :


Frankie and Johnny
Meespelen in een romantische komedie kan dodelijk zijn voor de aantrekkelijkheid van in principe begerenswaardige acteurs. Is Al Pacino bijvoorbeeld een spannende man? Onmogelijk nog voorstelbaar voor wie net Frankie and Johnny heeft gezien. Daarin blijkt hij, zonder waarschuwing vooraf, veranderd in een kruiperige Spaniël met Italiaans accent, en dan ook nog één die met zijn volle gewicht op je schoot springt en met lange halen je gezicht likt.


NRC Webpagina's
14 SEPTEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)