U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Computer brengt stemhokje bij kiezer thuis
De kiezer moet snel de mogelijkheid krijgen om elektronisch te stemmen. De techniek is er, de burger is er aan toe en de opkomst zou er hoger door worden.

Brutale advertentie tegen Lafontaine
'Wat zou meer onrust op de beurs veroorzaken dan zijn aftreden?' 'Zijn herbenoeming'. Met die advertentietekst prikkelde de Beierse Direkt Anlage Bank vanmorgen Duitse krantenlezers. Ziemlich frech (nogal brutaal), vindt een woordvoerster van de beurs in Frankfurt de advertentie.

Grote verliezen Worldport
Worldport, het Amerikaanse telecombedrijf dat vorig jaar het Nederlandse Enertel kocht, verkeert in acute financiële problemen. Als Worldport niet uiterlijk vandaag een lening van 120 miljoen dollar aflost, vallen zijn eigendommen toe aan een bankenconsortium onder leiding van Deutsche Bank.

VNU-dagbladen hopen op krantenboer als koper
Uitgever VNU verkoopt zijn regionale kranten in Brabant, Limburg en Gelderland. De betrokken dagbladen zijn daar niet rouwig om. Als de koper maar een echte krantenboer is. Het speculeren over wie dat wordt is begonnen.

Europees filmbedrijf zoekt cinefiele beleggers
Het Amsterdamse Pleswin Entertainment van auteur Leon de Winter en zakenvrienden moet de Europese filmindustrie nieuw leven inblazen. Participaties kosten 20.000 gulden het stuk. Hollywood aan de Stadhouderskade?

Hoop voor cinefielen
Schotelontvangst wordt in Nederland volgend jaar bijna evenwaardig aan de kabel. Canal+, dat op de Astra-satellieten het tot nu toe enige Nederlandse digitale omroepplatform beheert, komt met een pakket aan themazenders, zo maakte de abonneezender vorige week in Amsterdam bekend.

Illegale cd's onderschept
NIJMEGEN, 18 AUG. De opsporingsdienst van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra heeft gisteren samen met de politie in Nijmegen en Wijchen ruim 65. 000 illegale cd-roms gevonden. De schijfjes hebben een marktwaarde van zeker 1 miljoen gulden. Een 38-jarige Nijmegenaar is aangehouden. De illegale cd-roms werden verspreid onder het label Twilight. Via Twilight is alle bekende computersoftware tegen sterk gereduceerde prijzen te koop bij particulieren. (ANP)

Plusje Wegener Arcade
Uitgever Wegener Arcade heeft in de eerste helft van dit jaar een bescheiden winstgroei geboekt. De winst steeg met 1,7 procent tot 41,2 miljoen gulden. De omzet daalde 2 procent tot 768,6 miljoen gulden, door het afstoten van activiteiten. De winstgroei bleef beperkt doordat Wegener Arcade 5,6 miljoen aan afschrijvingen op goodwill ten laste moest brengen van de nettowinst. Zonder die kostenpost steeg de winst 15,5 procent.


Meer dan een miljoen mensen in 223 landen zoeken via hun computers naar buitenaards leven. Via een speciaal software programma, SETI@home, dat ontworpen is door de Universiteit van Berkeley, zoeken de Fox Mulders in de dop naar ET en zijn soortgenoten. Het computerprogramma verzamelt data van een telescoop die in Puerto Rico de ruimte scant. Tot nu toe is er nog geen buitenaards leven gevonden. (setiathome.ssl.berkeley.edu)

NRC Webpagina's
18 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)