U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verdeeldheid binnen overleg Schiphol
ROTTERDAM, 27 JULI. Het Tijdelijk Overleg Platform Schiphol (TOPS), waarin milieubeweging, luchtvaartsector en bestuurlijke en maatschappelijke organisaties zijn vertegenwoordigd, is er definitief niet in geslaagd een gezamenlijk advies aan het kabinet uit te brengen over milieunormen voor Schiphol.

'Klanten betalen voor waterbesluit'
BAARN, 27 JULI. Het recente kabinetsbesluit om de drinkwatervoorziening in Nederland strikt in overheidshanden te houden gaat klanten van Nuon-ENW ongeveer honderd gulden per jaar kosten. Bij de verwachte privatisering van Nuon loopt het nutsbedrijf een flinke "desintegratieschade" op, doordat de waterdivisie moet worden afgestoten.

'Tudjman schuldig aan moord en deportatie'
DEN HAAG, 27 JULI. De Kroatische president Franjo Tudjman is verantwoordelijk voor de bloedige oorlog tussen Kroaten en moslims in Centraal-Bosnië van 1993-1994. Dat zei gisteren aanklager Gregory Kehoe voor het Joegoslaviëtribunaal in zijn slotpleidooi tegen de Bosnisch-Kroatische generaal Tihomir Blaskic.

Geen ruil van collectie Koenigs
MOSKOU, 27 JULI. De kansen dat de door Nederland begeerde Koenigscollectie van 307 tekeningen (van meesters als Rembrandt, Tintoretto, Dürer) ooit nog uit het Moskouse Poesjkinmuseum terugkeert zijn verkeken. Dat zegt Irina Antonova, de directrice van dat museum.

VS en Japan waarschuwen Noord-Korea
SINGAPORE, 27 JULI. De Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea hebben vandaag in Singapore een gezamenlijke waarschuwing aan het adres van Noord-Korea uitgegeven. Het bewind in Pyongyang, zo wordt gezegd, zal rekening moeten houden met ernstige consequenties als het besluit tot nieuwe raketlanceringen.

Ambtenaar mag kleine gift krijgen
DEN HAAG, 27 JULI. Ambtenaren die bij de rijksoverheid werken mogen geen relatiegeschenken of diensten aannemen van boven de honderd gulden. Geschenken boven dat bedrag bedreigen de integriteit van de ambtenaar.

Zeker 50 doden bij geweld Ambon
JAKARTA, 27 JULI. Op het eiland Ambon is het de afgelopen dagen tot ernstige rellen en plunderingen gekomen nadat christenen en moslims slaags waren geraakt. In de stad Ambon schoten honderden manschappen van de politie en het leger waarschuwingsschoten af om met messen en kapmessen gewapende plunderaars te verdrijven.

Blom (NIOD) weerlegt kritiek
ROTTERDAM, 27 JULI. Het NIOD heeft juist gehandeld door zijn oud-medewerker A.J. van der Leeuw zelf onderzoek te laten verrichten naar de beschuldiging dat hij in 1944 twee mensen zou hebben verraden, meent NIOD-directeur dr. J.C.H. Blom. Een onafhankelijk onderzoek zou volgens hem een aanmoediging zijn geweest voor anonieme beschuldigingen.

NRC Webpagina's
27 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)