U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van Gijzel ontevreden over eigen PvdA-fractie
DEN HAAG, 5 JUNI. PvdA-Kamerlid R. van Gijzel wil de gang van zaken in zijn fractie bij de afhandeling van het enquêterapport over de vliegramp Bijlmermeer in eigen kring aan de orde stellen. Hij voer namens zijn fractie wekenlang een kritische koers in het Bijlmerdebat, maar bleek alleen te staan toen een afweging moest worden gemaakt over de positie van minister Borst.

België verbiedt vette vleesproducten
BRUSSEL, 5 JUNI. De Belgische regering verbiedt nu ook de verkoop van een aantal rundvlees- en varkensproducten, in verband met de dioxinenbesmetting van veevoeder. Het gaat om vleesproducten met een hoog vetgehalte, zoals paté, salami en bloedworst. Het verbod op kip- en eiproducten is voor onbepaalde tijd gehandhaafd.

PvdA gebruikt EU-geld verkeerd
ROTTERDAM, 5 JUNI. De PvdA betaalt haar lopende campagne voor de euroverkiezingen met enkele honderdduizenden guldens van de vaste onkostenvergoedingen van de PvdA-europarlementariërs. Volgens een woordvoerder van het Europees Parlement is dat in strijd met de onkostenregeling. De PvdA vindt het legaal.

Prodi wil meer invloed op EU-commissarissen
KEULEN, 5 JUNI. Eurocommissarissen moeten bereid zijn om op verzoek van de voorzitter van de Europese Commissie af te treden. Dat heeft Romano Prodi, beoogd voorzitter van de nieuwe Europese Commissie, gisteren gezegd tegen de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie.

Telfout stemmen in Zuid-Afrika
KAAPSTAD, 5 JUNI. De oppositiepartijen in Zuid-Afrika hebben de kiescommissie gevraagd om een diepgaand onderzoek, nadat per abuis één miljoen stemmen bij verkeerde partijen terechtkwamen.

India voert strijd in Kashmir op NEW DELHI, 5 JUNI. India heeft zijn aanvallen op wat het noemt ,,door Pakistan gesteunde infiltranten'' in Kashmir opgevoerd. Het Indiase leger verklaarde enkele gebieden op hen te hebben heroverd.

Suriname: hulp bij drugsonderzoek
DEN HAAG, 5 JUNI. Nederland en Suriname gaan voor het eerst in jaren samenwerken bij een groot onderzoek naar coca›nesmokkel. Minister B. Korthals (Justitie) heeft positief gereageerd op een officieel rechtshulpverzoek van zijn Surinaamse collega P. Sjak Shie.

Geringe toename banen in VS
WASHINGTON, 5 JUNI. Het aantal banen in de Verenigde Staten is in mei met 11.000 toegenomen, veel minder dan de 225.000 die waren verwacht. De beurs van New York sloot fors hoger omdat een renteverhoging nu minder aannemelijk is.

Taartman krijgt zes jaar en boete
AMSTERDAM, 5 JUNI. De Amsterdamse rechtbank heeft gisteren banketbakker A.C., alias Taartman, veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en een half miljoen gulden boete. De rechtbank acht hem schuldig aan drugshandel en het leidinggeven aan een criminele organisatie.

NRC Webpagina's
5 JUNI 1999




( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)