U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Elke krant zijn kleurenblad
Alle grote Nederlandse kranten komen er plotseling mee: kleurenmagazines. Op de krantenredacties wordt de komst van de nieuwe tijdschriften met instemming begroet, de adverteerders stellen zich vooralsnog afwachtend op.

A. Springer angelsaksisch
De grootste krantenuitgever van Europa, het Duitse Axel Springer, verwacht dit jaar een recordwinst te halen en wil daarom agressiever in het buitenland aan de slag, vooral in het Engels sprekende deel van de wereld. Dat heeft financieel directeur Falk Ettwein bekend gemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers over '98 in Berlijn. De winst steeg met 31 procent tot 276 miljoen mark (310 miljoen gulden). De omzet steeg met 7 procent tot 4,8 miljard mark.

Italië belt mobiel
Het aantal telefoonnummers voor mobiele telefonie zal in Italië binnen twee tot drie maanden groter zijn dan het aantal nummers van vaste aansluitingen, zo heeft algemeen directeur Vittorio Colao van de Groep Omnitel bekend gemaakt op een congres in Milaan. Volgens Colao telt Italië op het ogenblik 23 miljoen telefoonnummers voor mobiele toestellen, tegen 25 miljoen voor huisaansluitingen. Colao onderstreepte dat zijn landgenoten kunnen bellen tegen een uiterst concurrerend tarief dankzij de omvang van de mobiele telefonie in Italië met aanbieders als TIM (15,5 miljoen abonnnees), Omnitel (7 miljoen abonnees) en nieuwkomer Wind (300.000 abonnees). (AFP)


Writer's Block, het oudste Nederlandstalige internetmagazine, bestaat 3 jaar ... en een maand. Dit 37-maandige jubileum wordt gevierd met een themanummer over teleurstelling - omdat er na het 36e nummer helemaal geen felicitaties waren binnengekomen. ,,Waar u ook klikt, tegenvallers, afknappers, kleine en grote drama's, desillusies en decepties zullen u tegemoet treden'', aldus de redactie. De `jubileumeditie' bevat bijdragen van onder anderen SP-Tweedekamerlid Agnes Kant, Tröckener Kecks-zanger Rick de Leeuw en schrijfster Mensje van Keulen. De opmaak is ook maar meteen ingrijpend veranderd.
(www.writersblock.net)

NRC Webpagina's
5 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)