U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

Netwerk. Een reportage over de strijd van een vrouw die een huisarts en zes specialisten wegens blunders met haar aan kanker overleden dochter voor het medisch tuchtcollege heeft gedaagd. Tevens een portret van het Amerikaanse vliegdekschip USS Roosevelt dat een belangrijke rol speelt in de NAVO-aanvallen op Servië. Ned.1, 20.30-21.06u.

Nova. Aandacht voor de oorlog in Kosovo en de diplomatieke pogingen van Rusland een oplossing te vinden. Verder een reportage over een nieuwe motorfiets die meer dan 300 kilometer per uur kan rijden en waar verkeersdeskundigen zich zorgen om maken. Ned.3, 22.29-22.59u.

DOCUMENTAIRES

Juliana. Zie tv-vooraf. RTL4, 22.15-23.00u.

Idealen: Een portret van twee generaties. Trudel van Reemst de Vries (1914) vertrok in 1937 als 22-jarig verpleegster naar de Spaanse burgeroorlog. Jolanda Elferink (1972) ging vijf jaar geleden naar een vluchtelingenkamp in voormalig Joegoslavië. Er zit meer dan een halve eeuw tussen beide vrouwen. Ned.1, 22.41-23.26u.

Het derde oog. In het jaar 2000 zal bijna een op de zes volwassenen alleenstaand zijn. Door de teloorgang van de sociale structuren die stelletjes traditioneel bij elkaar brachten, proberen mensen alternatieve methodes uit om een perfecte partner te vinden. Canvas, 23.10-24.00u.

AMUSEMENT

The Naked Chef. Het ideale kookprogramma voor makkelijke, snelle en toch chique diner-ideetjes. De 26-jarige James tovert "pukka' (goede) gerechten als lamsbout met rozemarijn en ovenwarme vruchten tevoorschijn. BBC2, 21.00-21.30u.

SPORT

Voetbal. Rechtstreeks verslag uit het Gelredome in Arnhem van de oefeninterland Nederland tegen Marokko. En een samenvatting van barcelona - Brazilië. RTL5, 20.00-23.30u. En Eurosport vanaf 22.30u.

MUZIEK

Abba. Muziekspecial over de Zweedse formatie die 25 jaar geleden het Eurovisie Songfestival won met Waterloo. Met o.a. de nummers Thank you for the music, Dancing Queen en Chiquitita. Ned.2, 19.56- 20.28u.

Koninginnedagconcert. Het traditionele Koninginnedagconcert werd afgelopen maandag gegeven in de Balzaal van het Haagse Paleis Noordeinde door de tien zangers van Cappella Pratensis uit Tilburg. Koningin Beatrix, prins Claus, prins Willem Alexander en prinses Christina luisterden met genodigden naar a cappella gezongen religieuze Zuid-Nederlandse muziek uit de Renaissance (15de en 16de eeuw). Ned.2, 22.00-23.00u.

Anne-Sophie Mutter: My year with Beethoven. Eerste deel van een zesdelige documentaire over de wereldtournee van de Duitse violiste Anne-Sophie Mutter, waarin zij alle tien vioolsonates van Beethoven ten gehore brengt. BBC2, 0.20-1.00u.

PRAATPROGRAMMA

Het blauwe licht. Gesprek met priester-publicist Antoine Bodar en de componist Peter Schat over o.a. de promotie van het Onze Vader, de eigenzinnigheid van een achtjarige Kosovaarse vluchteling en leven met de dood voor ogen. Ned.3, 19.58-20.32u.

KUNST

C-land. In buurtcentra en muziekscholen in Amsterdam-Zuidoost zijn tientallen jongeren bezig met hip hop en arrenbie. Daarnaast zijn er regelmatig podiumpresentaties van beginnende bands. Slechts weinigen dringen door middel van een platencontract tot de top door. Via de "Wanted talentshows' proberen vier jongens uit de Bijlmer hogerop te komen. Ned.3. 20.32-21.01u.

FILM

Toys (Barry Levinson, 1992, VS). Ogenschijnlijk door Playmobil gesponsorde decors en geëxalteerde improvisaties van Robin Williams kenmerken negende speelfilm van Levinson: een rare variant op Dr. Strangelove. Speelgoedfabriek legt zich toe op miniatuur- oorlogstuig dat, op afstand bestuurd door Nintendo-kinderen, in echte oorlogen ingezet kan worden. SBS6, 20.30-22.40u., met reclame.

Harry and the Hendersons / Bigfoot and the Hendersons (William Dear, 1987, VS). Stramien van E.T. wordt andermaal bewandeld in familiekomedie over modaal gezin dat per toeval een kolossale, maar vegetarische en vredelievende aapachtige over de vloer krijgt. Penetrante moraal. Veronica, 20.30-22.30u., met reclame.

Prt--porter (Robert Altman, 1994, VS). Komedie speelt in Parijs waar het internationale modewereldje zich op maakt voor de presentatie van de nieuwe herfstmode. Wanneer een modekoning wordt vermoord, trekt niemand zich hier iets van aan. Met o.a. Marcello Mastroianni, Sophia Loren en Kim Basinger. Canvas, 20.55-23.10u.

The Breakfast Club (John Hughes, 1985, VS). Plezierig serieuze teenagerfilm strandt laatste half uur in vet moralisme. Vijf uiteenlopende, voor straf in de schoolbiblioteek opgesloten tieners groeien huns ondanks naar elkaar toe. Uitnemend spel. BBC1, 0.30- 2.10u.

Le ruffian (José Giovanni, 1983, Frankrijk/Canada). Vederlicht misdaadamusement. Door goudzoeker Lino Ventura onderschepte buit van een roofoverval belandt op bodem van snelstromende rivier. Ook met Bernard Giraudeau en Claudia Cardinale, als kroegbazin. ARD, 1.05- 2.45u., nagesynchroniseerd.

Ohne dich wird es Nacht (Curd Jürgens, 1957, W-Duitsland). Kammerspiel met vleugje Strindberg voor een aan morfine verslaafde advocaat (Jürgens) en zijn opofferingsgezinde vrouw (Eva Bartok). ZDF, 1.15-2.55u., zw.

Breakfast at Tiffany's (Blake Edwards, 1961, VS). Romantische komedie naar Truman Capote. Audrey Hepburn kreeg een van haar vijf Oscarnominaties voor rol van Newyorkse callgirl die een wisselvallige verhouding heeft met schrijvende buurman George Peppard. Oscar voor Henri Mancini's liedje "Moon River'. Morgen, SBS6, 15.00-16.55u., met reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
28 APRIL 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)