U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Overlijden aan legionella stilgehouden
BERGEN OP ZOOM, 28 APRIL. In het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom is op 7 april een 74-jarige man overleden aan de gevolgen van een legionellabesmetting. De GGD heeft het overlijden bewust stilgehouden, omdat het een individueel geval zou betreffen.

Brouwer-Korf naar Utrecht
AMERSFOORT, 28 APRIL. De burgemeester van Amersfoort, A. Brouwer-Korf (PvdA), is voorgedragen voor het burgemeesterschap van Utrecht. De vertrouwenscommissie van de Utrechtse raad heeft zich unaniem uitgesproken voor haar kandidatuur.

'Amsterdam op zondag autovrij'
AMSTERDAM, 28 APRIL. De Amsterdamse wethouder G. ter Horst (verkeer) wil de binnenstad op zondagmiddagen autovrij maken en in het hele centrum een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur invoeren.

Politie Corsica betrapt bij brand
AJACCIO, 28 APRIL. De hoogste politiechef op het Franse eiland Corsica is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting. Henri Mazères zou met twee politieagenten een restaurant hebben aangestoken.

Avebe stopt met teelt genproduct
ROTTERDAM, 28 APRIL. Het coöperatieve aardappelzetmeelconcern Avebe in Veendam staakt voorlopig de teelt en verwerking van genetisch gemodificeerde aardappelen, omdat de verlenging van de vergunning voor proefvelden op zich laat wachten.

Nijmegen wil voor zwervers pasje
NIJMEGEN, 28 APRIL. De gemeente Nijmegen overweegt de verslaafde zwervers in de stad een pasje te geven, dat zij moeten tonen om voor bepaalde voorzieningen in aanmerking te komen.

Verlies Baan dit jaar iets lager
ROTTERDAM, 28 APRIL. Softwarebedrijf Baan is in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw in de rode cijfers gekomen. Het verlies van 19 miljoen dollar (ruim 39 miljoen gulden) was echter iets minder groot dan analisten hadden voorzien

NRC Webpagina's
28 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)