U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Griekse muziek. In deze derde aflevering praat muzikant Hugo Strötbaum over de rebétika, liederen die voortgekomen zijn uit de zelfkant van de samenleving. Radio 5, 15.02-15.30u.

NPS Thema. Aandacht voor de zigeunermuziek. Hoewel zigeuners spreekwoordelijk met een viool in hun handen geboren worden, is hun eigen muziek puur vocaal. Maar tijdens hun omzwervingen leerden zij de instrumenten en de muziek van andere volken tot in de perfectie beheersen. Radio 4, 15.30-16.30u.

Faros. Over o.a. het feit dat in tegenstelling tot medicijnen van homeopathische producten niet aangetoond hoeft te worden dat ze veilig zijn en echt werken. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Over Joan Jara en haar man Victor Jara, de Chileense volkszanger die tijdens het Pinochet-regime werd vermoord. Componist Patricio Wang, zangeres Winanda van Vliet en antropoloog Patricio Silva herdenken hen. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optreden van o.a. zangeres Willeke Alberti en de groepen Grof Geschut en Mezzo Macho. Radio 2, 22.02-24.00u.

Jazz op vier. O.a. opnamen van 5 februari in de Stadsgehoorzaal in Leiden van de Portugees Nederlandse zanger/gitaris Fernando Lameirinhas die fado, tango en flamenco combineert met soul en jazz. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy listening. Duetten van Barbra Streisand en Jean Simmons met de 75-jarige Marlon Brando, Vadim Piankov zingt Jacques Brel in het Russisch en de eerste LP van Brigitte Bardot. Verder aandacht voor de maandag op 80-jarige leeftijd overleden zanger Joe Williams. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

EERSTE PAASDAG

De andere wereld van zondagmorgen. Aandacht voor de situatie in Kosovo en een gesprek met de 70-jarige filosoof en ouderendocent Gerard Koek over 'eindigheid' naar aanleiding van zijn boek Tussen twee grenzen. Ook een reportage over de erfelijke ziekte sikkelcelanemie die vooral bij creolen voorkomt. Radio 1, 7.08-8.00u.

OVT. Onder meer een discussie over pacifistische idealen van GroenLinks tien jaar na de oprichting van deze politieke partij en een gesprek met militair-historicus Jan Schulten over de manier waarop oorlogen in de afgelopen eeuw aan het Nederlandse volk werden verkocht. In het tweede uur aandacht voor Koning Willem II, die 150 jaar geleden in Tilburg overleed en een documentaire over de vrouwenemancipatie. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Gesprek met antropologe Catrien Notermans over hoe het is om een echtgenoot met andere vrouwen te delen. Zij deed onderzoek naar polygame huwelijken. Verder onder meer aandacht voor de oorlog in Kosovo. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-Journaal. Minister van Defensie Frank de Grave gaat in op de bombardementen op Joegoslavië en zijn ervaringen als minister in oorlogstijd. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gesprek met onder anderen publicist Willem Oltmans, orangist Frits Huis en biograaf J.G. Kikkert over de relatie tussen het koninklijk huis, de Rijksvoorlichtingsdienst en de pers. Oltmans gaat ook nog in op de rechtszaak die hij voert tegen de Staat der Nederlanden. Radio 2, 16.02-18.00u.

Buzz. Jonge mensen vertellen over hun ervaringen met de dood. Dagmar gaat op bezoek bij de familie van haar mailvriend die na een ongeneeslijke ziekte overleed en een jonge vrouw die wakker werd naast haar plotseling overleden 26-jarige vriend. Radio 3, 18.00-20.00u.

Volgspot. Gesprek met muzikant, componist en scenarioschrijver Theo Nijland naar aanleiding van zijn soloprogramma Verstand van weemoed. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

TWEEDE PAASDAG

Debat op 5. Jonge debaters discussiëren over de stelling of in Nederland het hoerenlopen moet worden verboden. Publiek mag zich in het debat mengen door de debaters lastige vragen te stellen. Met medewerking van de debatclubs Eloquentia (Groningen), Bonaparte (Amsterdam) en de Utrechtse Debating Society. Radio 5, 12.02-13.00u.

De Radio 5-documentaire: Afgesneden. Herhaling van de radio- documentaire over de plaatsing van adoptiekinderen in Nederland. Twee vrouwen die als kind geadopteerd werden vertellen over hun existentiële vragen en inspanningen om met de gevolgen van hun breuk te leren leven. Radio 5, 13.02-13.50u.

Radio 1-Journaal. Verslag van de ontmoeting met de Belgische schrijver Hugo Claus in Antwerpen die maandag 70 jaar oud wordt. Claus leest voor uit zijn nieuwe dichtbundel Wreed geluk en vertelt over het genot van barokke letterkunde, meisjes versieren en de zegeningen van een pré-puber. Radio 1, 12.30-13.00u.

Boven het Dal. Oud-journalist, zakenman, muzikant en documentairemaker Fons Burger praat onder andere over zijn opleiding 'Quest Independent' waar aankomend journalisten via Internet onderzoek verrichten naar nieuwe ideeën 'die de wereld kunnen verbeteren'. Radio 5, 16.02-16.45u.

Radio uit. Dichter en gemeentepoliticus Manuel Kneepkens over zijn bundel Zuiderlinks met tekeningen, gemaakt tijdens het voeren van telefoongesprekken. Verder een uitgebreide reportage over de betekenis van het werk van beeldend kunstenaar Jan Sluijters van wie in het Singer Museum in Laren een overzichtstentoonstelling is te zien. Radio 5, 17.00-17.50u.

Damokles. Portret van een Nederlandse Kosovaar die vorig jaar besloot zich als vrijwilliger te melden bij het Kosovo Bevrijdingslege, het UÇK. Hij kon de tv-beelden van brandende huizen en doodgeschoten kameraden niet langer aanzien. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

NRC Webpagina's
3 EN 4 APRIL 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)