U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Een diepe alt met krullende mondhoeken
Alles denken we nu wel te weten van Marlene Dietrich, en toch is het zelden zo raak onder woorden gebracht als door haar ook al grijs geworden dochter.


T V   V O O R A F :


Onzekere schoolmeester
Talloze topkoks koken dagelijks levende kreeften in hun restaurants, met als resultaat tevreden gasten en lovende recensies. Bioloog Midas Dekkers deed één keer hetzelfde in zijn programma Gefundenes Fressen - in een doorzichtige glazen pan, zodat mensen goed konden zien dat zo'n dier wel degelijk pijn kan hebben. Dat mensen zich daarover opwinden vindt hij hypocriet. ,,Er is met die ene kreeft niets ergers gebeurd dan met al die andere kreeften. Hij is gewoon opgegeten.''


T V   V O O R A F :


Wonen in je eigen schilderijen
De buitenmuren van zijn Californische villa zijn hardblauw, de hekken geel, de binnenmuren zachtroze of oranje en overal rond het huis staan groene cactussen.


F I L M   V O O R A F :


Forrest Gump
,,Hello. My name is Forrest. Forrest Gump.'' Met deze, stroperig uitgesproken woorden stelt zich een jonge man voor, aan de vrouw die naast hem op het bankje zit te wachten op de bus, en aan ieder die hem kennen wil. Dat bleek, in 1994, half Amerika zijn. Forrest Gump, gespeeld door Tom Hanks, veroverde de VS onverwachts en stormenderhand.

NRC Webpagina's
3 EN 4 APRIL 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)