U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NAVO wacht op uitkomst overleg
BELGRADO, BRUSSEL, 23 MAART. De Amerikaanse gezant Richard Holbrooke heeft vandaag opnieuw drie uur met de Joegoslavische leider Milosevic over het vredesplan voor Kosovo overlegd. Onduidelijk is of het gesprek resultaat heeft gehad en of het later nog wordt hervat. Gisteravond bereikte Holbrooke in een eerste gesprek géén resultaat. De NAVO staat klaar om in actie te komen als het overleg van vandaag eveneens niets blijkt te hebben opgeleverd.

Ondernemers pessimistischer
VOORBURG, 23 MAART. Ondernemers in de industrie zijn in februari een stuk pessimistischer geworden. De productie is afgelopen maand ondanks de eerder voorziene groei niet toegenomen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

NS mag rijden op HSL-Zuid
RIJSWIJK, 23 MAART. De Nederlandse Spoorwegen krijgen vergunning om het treinverkeer te verzorgen op het Nederlandse deel van de hogesnelheidslijn Amsterdam-Parijs.

Nieuwe CAO klein metaal
RIJSWIJK, 23 MAART. Bonden en werkgevers hebben vanmorgen vroeg een akkoord bereikt over de CAO Klein Metaal. De 330.000 werknemers in de kleinmetaal krijgen er per 1 juli 3 procent loon bij, een jaar later nog eens 2,75 procent.

Advies: prins kan in bestuur IOC
DEN HAAG, 23 MAART. De kans dat kroonprins Willem-Alexander lid blijft van het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité is toegenomen nu ambtenaren van het ministerie van VWS premier Kok positief hebben geadviseerd over de voorgenomen hervormingen in het IOC.

Kabinet: minder bezuinigen op EU
DEN HAAG, 23 MAART. Het kabinet houdt niet langer vast aan de doelstelling van het regeerakkoord om in 2002 een bedrag van 1,3 miljard gulden te bezuinigen op de nettobijdrage aan de Europese Unie.

'Rembrandt moet Brits blijven'
DEN HAAG, 23 MAART. Het Mauritshuis in Den Haag mag Rembrandts Portret van een oude man uit 1667 voorlopig niet kopen van de Britse particulieren met wie het museum al wel overeenstemming heeft bereikt. Londen heeft bepaald dat eerst Britse kopers een bod op het schilderij mogen doen.

Enquêtecommissie wil meer tijd
DEN HAAG, 23 MAART. De parlementaire enquêtecommissie ondervindt bij de afronding van het onderzoek problemen. De verhoren hebben nieuwe vragen opgeroepen, de papieren over de lading zijn nog niet binnen. Aan de Tweede Kamer is opnieuw uitstel gevraagd.

NRC Webpagina's
23 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)