U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Microsoft wil schikken
Microsoft is van plan schikkingsgesprekken te beginnen met het Amerikaanse departement van Justitie. Daarmee zou een einde komen aan het lopende proces.

Comcast naar kabel-eredivisie VS
Het Amerikaanse kabelconcern Comcast was jarenlang een kleine speler op de markt. Als de gisteren aangekondigde overname van collega MediaOne doorgaat, komt Comcast in één klap terecht in de eredivisie.

Geen garanties voor 2000
Een 'minister op het vinkentouw' moet garanties bieden voor een vlekkeloze overgang naar het volgende millennium. Maar de zesde voortgangsrapportage over het Millenniumprobleem bij de overheid vermeldt nog witte vlekken.

Het Peugeootje van Margootje
In het morsige bedje ligt een man met een kater en een rossig ringbaardje. Dat moet dus een kunstenaar zijn. Moeizaam richt hij zich op en kijkt om zich heen naar de sporen van het feest van de vorige avond: overal slingers, serpentines en een afwas om depressief van te worden.

D66 wil Bruines als wethouder
De fractie van D66 in de Amsterdamse gemeenteraad heeft S. Bruines voorgedragen als wethouder voor Cultuur en Media. Bruines volgt J.van der Giessen op, die haar functie neerlegt. Van der Giessen wordt voorzitter van het college van bestuur van een Hogeschool.

2000-probleem India
India is volgens experts slecht voorbereid op de problemen die kunnen optreden bij de eeuwwisseling. Computerstoringen zullen vliegvelden, banken en effectenbeurzen ontregelen, zo wordt verwacht. ,,Er heerst zelfgenoemzaamheid bij sommigen, als zou het millenniumprobleem ons niet raken omdat het gebruik van computers in India nog gering is", aldus Krishna Chandra Pant, topman van het Indiase planbureau. ,,Die zelfgenoegzaamheid zou rampzalig kunnen zijn."

Financiële topman Baan maakt promotie
Klaas Wagenaar, de financiële directeur bij Baan Company, maakt promotie binnen Baan. Hij wordt vice-president, verantwoordelijk voor operationele en strategische initiatieven. Wagenaar legt verantwoording af aan Baan- bestuurder Mary Coleman, die de noodlijdende onderneming reorganiseert. De van IBM afkomstige James Mooney volgt Wagenaar op. Wagenaar is ongeveer anderhalf jaar verantwoordelijk geweest voor de financiën van het bedrijf. (ANP)

Winstsprong Computer Services Solutions
Computer Services Solutions Holding (CSS) heeft in 1998 een nettowinst behaald van 10,2 miljoen gulden, een stijging van 155 procent ten opzichte van 1997. De netto-omzet steeg met 330 procent tot 152,4 miljoen gulden. Alle activiteiten droegen bij aan de groei. Het bedrijfsresultaat steeg met 132 procent tot 14, 6 miljoen gulden en de winst per aandeel nam toe van 0,80 gulden in '97 tot 1,40 gulden vorig jaar. Van een relatief kleine speler op de markt voor informatie- en communicatie-technologie ontwikkelde het bedrijf zich tot één van de grotere aanbieders van ICT-totaaloplossingen, vooral voor het midden- en kleinbedrijf. (ANP)


De opmars naar het EK Voetbal 2000 is begonnen: bondscoach Rijkaard heeft de selectie bekendgemaakt. Op verschillende sites steekt de voetbalgekte weer op. De officiële supportersclub heeft een agenda samengesteld met alle speeldata (www.supportersclub-oranje.nl), statistieken en interessante gegevens over de spelers. Bij www.oranje.nl/voetbal kun je na het lezen van de nodige informatie, alvast een gokje wagen over de winnaar van het EK.

NRC Webpagina's
23 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)