U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tienduizenden vast in Alpen
WENEN, 22 FEBR. Lawines hebben het verkeer in grote delen van de wintersportgebieden van Zwitserland en Oostenrijk lamgelegd. Tienduizenden toeristen kunnen niet naar huis. In het Zwitserse kanton Wallis en in Italië zijn in totaal vier mensen door schuivende sneeuwmassa's om het leven gekomen. ,,Ik kan mij niet herinneren zulke weersomstandigheden ooit te hebben meegemaakt'', zegt Herwig Mohsburger van de Oostenrijkse wegenwacht ÖAMTC. ,,Zoveel sneeuw en er is geen eind in zicht. Tot woensdag wordt nog twee meter nieuwe sneeuw verwacht. Vorarlberg is onbereikbaar geworden nu ook de Arlbergtunnel is gesloten en zelfs treinverkeer niet meer mogelijk is. De wegen waren al afgesloten. De Felbertauerntunnel is al sinds vier dagen dicht'', aldus Mohsburger.

Zeker 100 doden bij opstand Z-Irak
AMSTERDAM, 22 FEBR. De zaterdag uitgebroken onlusten in Zuid-Irak en de shi'itische wijken van Bagdad, die al snel het karakter van een volkopstand kregen en zeker honderd mensen het leven hebben gekost, zijn nog steeds niet bedwongen.

Miljardenovername in Italië in de maak
ROME, 22 FEBR. Het Italiaanse elektronica- en telecombedrijf Olivetti wil voor 102 biljoen lire (ruim 110 miljard gulden) het voormalige staatsbedrijf Telecom Italia overnemen. Met dit bod op de veel grotere concurrent gaat Olivetti een van de grootste overnemingen in de Europese geschiedenis aan. Telecom Italia heeft laten weten het bod als vijandig te beschouwen.

Akkoord over Kosovo geblokkeerd
RAMBOUILLET, 22 FEBR. Op het Kosovo-overleg in Rambouillet, dat zaterdag met drie dagen is verlengd, blokkeren beide partijen een akkoord. In Kosovo zelf wordt inmiddels heftig gevochten: in het noorden van de regio bestrijden sinds vanochtend Serviërs met tanks eenheden van het Kosovo Bevrijdingsleger, U€K.

Nigeria: PDP in Huis en Senaat de allergrootste
KANO, 22 FEBR. De Democratische Volkspartij (PDP) heeft bij de zaterdag gehouden parlementsverkiezingen in Nigeria zowel in de Senaat als in het Huis van Afgevaardigden een absolute meerderheid behaald.

EU: waarnemers proces Öcalan
LUXEMBURG, 22 FEBR. De Europese Unie wil dat ,,internationale waarnemers'' worden toegelaten tot het proces in Turkije tegen de Koerdenleider Öcalan. Dat staat in een verklaring die de EU-ministers van Buitenlandse Zaken vanochtend hebben aangenomen.

Toenadering Pakistan en India
NEW DELHI, 22 FEBR. Om het risico op een onbedoeld nucleair conflict te verkleinen, gaan India en Pakistan elkaar van tevoren op de hoogte stellen van proefvluchten van raketten die kunnen worden voorzien van nucleaire lading. Dat hebben de Indiase premier Vajpayee en zijn Pakistaanse ambtgenoot Sharif gisteren afgesproken.

Marijke van Hees voorzitter PvdA
DEN HAAG, 22 FEBR. Het congres van de PvdA heeft zaterdag in Utrecht Marijke van Hees gekozen tot nieuwe voorzitter. Zij werd met 740 stemmen gekozen. Booij en Van Bruggen kregen samen 451 stemmen.

G-7 wil forum voor crises
BERLIJN, 22 FEBR. De zeven belangrijkste industrielanden (G-7) willen een forum oprichten dat toeziet op de financiële markten en grote crises kan beteugelen. Dit hebben hun ministers van Financiën en centrale bankiers afgesproken.

Lucian Freud schildert queen
LONDEN, 22 FEBR. De Britse schilder Lucian Freud heeft er na jaren onderhandelen in toegestemd koningin Elizabeth II te portretteren. Waarschijnlijk gaat het hof niet akkoord met Freuds verzoek om 72 poseersessies in zijn eigen Londense atelier.

NRC Webpagina's
22 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)