U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

BV Succes gaat met vervroegd pensioen
Op 1 mei stopt Lex Harding (minder bekend als Lodewijk den Hengst) bij de door hem opgerichte popzender The Music Factory, de laatste tak aan een boom van succesvolle mediabedrijven. Profiel van een handige sjacheraar.

Toneelspel zonder beeld
Beeld is tegenwoordig belangrijker dan geluid. Televisie en computer beheersen het leven. En dus hadden ze er nog nooit van gehoord, er nog nooit naar geluisterd en er zeker geen gemaakt: de ruim 375 middelbare scholieren die sinds afgelopen november werkten aan een hoorspel.

TV-studio bezet door activisten
Een groep pro-Koerdische activisten heeft vanmiddag de live-uitzending van het televisieprogramma Middageditie verstoord. Een van de medewerkers had per ongeluk de deur geopend, waarna de demonstranten meteen waren doorgelopen naar de studio. Daar eisten ze dat ze een verklaring mochten afleggen. De actievoerders, allemaal Nederlanders, eisten dat de Europese gemeenschap zich inzet voor de zaak van de Koerden.

CMT neemt Duits IT-bedrijf over
CMG Plc, een Europese dienstverlener voor informatie-technologie met vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten, heeft alle aandelen van branchegenoot Partner Consult in Hamburg overgenomen. Partner Consult, met kantoren in Hamburg en Hannover, heeft 120 medewerkers en verleent IT-diensten en ontwikkelt systemen voor het bedrijfsleven. In het fiscale jaar 1998 boekte het bedrijf een omzet van 35,2 miljoen gulden en een winst vóór belastingen van 2,23 miljoen gulden. De overnamesom die in contanten wordt betaald, bedraagt 26,9 miljoen.


Wekelijks peilen het actualiteitenprogramma Nova, NPS- Internet en bureau InterView het stemgedrag van 1.200 Nederlanders, en zetten de resultaten op Internet. In week 5/6 behaalden, volgens deze meting, de PvdA en VVD drie zetels winst in vergelijking met de Tweede Kamerverkiezingen van mei vorig jaar. Interessant op de site is verder het onderdeel met alle verkiezingsuitslagen vanaf 1918.
(www.politiekebarometer.nl)

NRC Webpagina's
22 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)