U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Laatste gesprek met Cohen over witte illegalen
DEN HAAG, 1 FEBR. Het bemiddelingscomité voor de witte illegalen die eind vorig jaar in Den Haag in hongerstaking gingen, heeft vanochtend een laatste gesprek gevoerd met staatssecretaris Cohen (Justitie) over de toewijzing van verblijfsvergunningen. Cohen zou de ex-hongerstakers vandaag laten weten of zij al dan niet een verblijfsvergunning krijgen. Het bemiddelingscomité, waarvan FNV-voorzitter De Waal en rabbijn Soetendorp deel uitmaken, had het laatste onderhoud met de bewindsman aangevraagd omdat het vreest dat veel van de witte illegalen geen verblijfsvergunning zullen krijgen. Rabbijn Soetendorp wilde na afloop van het gesprek niets zeggen, het ministerie van Justitie was onbereikbaar.

Bonden: geen arbiter voor rel politie-CAO
DEN HAAG, 1 FEBR. De politiebonden gaan niet akkoord met het instellen van een arbitragecommissie om het conflict over de politie-CAO op te lossen. Volgens de bonden zijn de notulen van de onderhandelingen ,,helder en niet voor meerdere uitleg vatbaar''. Uit die notulen blijkt dat de bonden er op hebben gewezen dat de lonen met 4 tot 6 procent zouden stijgen.

Solana krijgt sleutel voor luchtacties van de NAVO
BRUSSEL, 1 FEBR. De NAVO-lidstaten hebben zaterdag secretaris-generaal Solana gemachtigd te beslissen over luchtaanvallen op Joegoslavië, als Belgrado onvoldoende tegemoetkomt aan de eisen voor vredesonderhandelingen over Kosovo. De Joegoslavische regering en het Kosovo Bevrijdingsleger U€K hebben nog niet laten weten of ze aan dat vredesoverleg deelnemen.

Boeing getuigt niet in enquête Bijlmerramp
ROTTERDAM, 1 FEBR. De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing in Seattle heeft de parlementaire enquêtecommissie, die de Bijlmerramp onderzoekt, meegedeeld dat men geen aanleiding ziet voor een verhoor onder ede. De commissie had twee vertegenwoordigers van Boeing opgeroepen om vrijdag te komen getuigen.

Politie Urk voorkomt gericht
URK, 1 FEBR. De politie op Urk heeft zaterdagavond nieuwe rellen met jongeren weten te voorkomen. Vijftig jongeren wilden net als een week geleden de woning belagen van een man die is veroordeeld voor ontucht.

Geen hiërarchie bij misdaadbende
DEN HAAG, 1 FEBR. Misdaadbendes zijn niet langer hiërarchisch gevormde groeperingen, maar bestaan uit samenwerkingsverbanden die regelmatig van samenstelling wisselen. Dit blijkt uit een rapport van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie centrum.

'Van der Stoel voor Nobelprijs'
DEN HAAG, 1 FEBR. Het kabinet heeft Max van der Stoel (74), oud-minister van Buitenlandse Zaken, voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede. Dit gebeurt in verband met zijn jarenlange grote inzet voor de rechten van de mens en minderheden.

Duitsland wacht golf van stakingen
BERLIJN, 1 FEBR. De Duitse regering van bondskanselier Gerhard Schröder wordt deze week met een eerste golf van loonstakingen geconfronteerd. Gevreesd wordt dat de stakingen naar andere Europese landen overslaan.

Starr overweegt aanklacht Clinton
WASHINGTON, 1 FEBR. Onafhankelijk aanklager Kenneth Starr overweegt los van het impeachment-proces nog tijdens zijn presidentschap een aanklacht tegen Clinton in te dienen wegens onder meer meineed.

HIV-1 afkomstig van chimpansees
ROTTERDAM, 1 FEBR. Het aidsveroorzakende virus HIV-1 is afkomstig van een van vier chimpansee-ondersoorten. Een groep onderzoekers onder leiding van Beatrice Hahn van de universiteit van Alabama heeft dit aangetoond.

NRC Webpagina's
1 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)