U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Arab Daily tart Jordaanse perswet
Vanaf vandaag verschijnt in Jordanië een nieuwe, Engelstalige krant: de Arab Daily. Hoofdredacteur Khoury wil bewijzen dat ook goede Arabische journalistiek bestaat.

Pleidooi voor lied in eigen taal
Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) gaat de NOS vragen bij toekomstige songfestivals ervoor te zorgen dat schrijvers en producenten meer Nederlandstalige nummers inzenden. Van der Ploeg zegt het jammer te vinden dat van de 227 inzendingen die hebben meegedongen naar de Nederlandse vertegenwoordiging op het komende Eurovisie Songfestival, het merendeel Engelstalig is.

VNU koopt belang in Brits bedrijf
Uitgever VNU heeft via zijn Britse dochter Claritas (marketinginformatiediensten) een belang genomen van 40 procent in de branchegenoot Altwood Systems. Dit Britse bedrijf is gespecialiseerd in opbouw, beheer en analyse van marketingbestanden. Claritas heeft een optie om het gekochte belang uit te bouwen tot 100 procent. (ANP)

Gates: high-tech sector overgewaardeerd
Bill Gates vindt de waardering van high-tech bedrijven op de beurs ,, verrassend hoog". De Microsoft-topman heeft dat volgens de Britse zakenkrant The Financial Times gisteren gezegd in Davos. Internetbedrijven in het bijzonder zijn volgens Gates overgewaardeerd. Gates meent dat investeerders geneigd zijn de intensiteit van de concurrentieslag op technologiemarkten te onderschatten. Bedrijven in deze sector zouden zijns inziens goedkoper moeten zijn dan aandelen als Disney en Coca Cola die een lange historie van stabiele inkomsten kunnen laten zien. (Redactie Economie)


Wie op kantoor of thuis de hele dag achter een pc met een Internetverbinding zit, merkt dat even opstaan om iets op te zoeken steeds minder nodig is. Het papieren telefoonboek is vervangen door de digitale telefoongids van KPN Telecom (www.detelefoongids.com) en buitenlandse nummers en e-mail adressen zijn te vinden bij InfoSpace, een van de grootste verzamelingen telefoonboeken en gouden gidsen op het Web. (www.infospace.com).

NRC Webpagina's
1 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)