U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Romantiek van het treurige lied
Zingen associëren we vaak met blijdschap: zingen van geluk, triomfen van Ajax vierend (dat waren nog eens tijden) of happy onder de douche. Lied van Verdriet, een serie korte documentaires van Arno Kranenborg, gaat over mensen die juist uit verdriet zingen.


T V   V O O R A F :


Schilderen als meditatie
In de documentaire Oord van Illusies staat de Chinese schilder Chang Dai-Chien centraal, maar het gaat toch vooral over het totaal van de Chinese beeldende kunst. Chang (1899-1983) wordt aangeduid als de Chinese Picasso, maar dat is een al te primitieve vergelijking, die geheel uitgaat van de Westerse kunstbeschouwing. De documentaire van de China-kenners Carma Hinton en Richard Gordon betoogt juist dat de Chinese kunstbeleving, en ook die in de rest van Azië, principieel anders is dan de Europees-Amerikaanse.


F I L M   V O O R A F :


De Poolse Bruid
Nu in Nederland de telefilm met kracht en overheidssteun ter hand wordt genomen, mag je hopen dat er nog veel producties volgen als De Poolse Bruid van Karim Traïdia: wars van effectbejag en moderndoenerij, en toch zeer actueel.

NRC Webpagina's
9 EN 10 JANUARI


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)