U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duisenberg: niet over vier jaar weg
PARIJS, 30 DEC. De president van de Europese Centrale Bank, Wim Duisenberg, heeft aan de vooravond van de introductie van de euro, in het Franse dagblad Le Monde bevestigd niet van plan te zijn over vier jaar te vertrekken. De Franse president Chirac zei begin mei van dit jaar dat Duisenberg na vier jaar zou plaats maken voor de Fransman Jean-Claude Trichet.

Russische S300-raketten niet naar Grieks Cyprus
ATHENE / ANKARA, 30 DEC. De S300-raketten die Grieks Cyprus twee jaar geleden in Rusland heeft besteld zullen niet op Cyprische bodem worden geplaatst. Dit heeft president Glafkos Kliridis gisteravond bekendgemaakt. Met de Russische autoriteiten zal contact worden opgenomen over een mogelijke installatie op Oost-Kreta (de raketten moeten met de jaarwisseling worden verzonden). In Turkije is gematigd optimistisch gereageerd.

Londen eist uitleg Jemen na dood toeristen
SANA'A / LONDEN, 30 DEC. Groot-Brittannië eist duidelijke uitleg van de Jemenitische regering hoe vier Westerse toeristen - drie Britten en een Australiër - die maandag door moslim extremisten in Zuid-Jemen waren ontvoerd, gisteren de dood vonden. Twee gijzelaars, een Amerikaanse en een Britse vrouw, werden gewond. Drie ontvoerders, onder wie een Egyptenaar, werden eveneens gedood, aldus de Jemenitische autoriteiten.

Vergiftiging in gevangenis van Curaçao: 2 doden
WILLEMSTAD, 30 DEC. In de Curaçaose gevangenis Koraal Specht zijn op eerste kerstdag twee gevangenen overleden door vergiftiging. Een door gedetineerden gebrouwen drankje bleek een zwaar landbouwgif te bevatten. Twintig gedetineerden dronken het brouwsel, van wie er elf zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Vier doden door lawine Schotland
EDINBURGH, 30 DEC. Door een lawine bij Ben Nevis in het westen van de Schotse hooglanden zijn gisteren vier mensen om het leven gekomen. Zij maakten deel uit van een groep van zes bergbeklimmers en een gids, die gisteravond niet terugkeerden van hun tocht, waarna een reddingsactie werd ondernomen. De drie overlevenden zijn vannacht overgebracht naar een ziekenhuis.

Zeven militairen gedood in Atjeh
JAKARTA, 30 DEC. Zeven Indonesische militairen zijn gisteren in de provincie Atjeh met kapmessen om het leven gebracht. Volgens de minister van Defensie, generaal Wiranto, heeft het leger vandaag 25 verdachten opgepakt die volgens hem behoren tot een afscheidingsbeweging.

Illegale cafés moeten weg
ROTTERDAM,30 DEC. Er moet een grootscheeps onderzoek komen naar illegale cafés in Nederland. Hiervoor pleit F.Paap, voorzitter van de sector café- en barbedrijven van Horeca Nederland. Hij schat het aantal clandestiene kroegen op tenminste 1000, met een totale omzet van minimaal vijftig miljoen gulden.

Economie China groeit 7,8 procent
PEKING, 30 DEC. De groei van de Chinese economie blijft dit jaar iets achter bij de voorspellingen. Volgens het Chinese bureau voor de statistiek is het bruto binnenlands product (bbp) met 7,8 procent toegenomen. Onafhankelijke economen zetten overigens vraagtekens bij de opgegeven groeicijfers.

Klachten premie ziektekosten
DEN HAAG, 30 DEC. De Consumentenbond wil een onafhankelijk onderzoek naar de premiestijging voor particuliere ziektekostenverzekeringen. De bond zegt honderden klachten te hebben ontvangen over de verhogingen per 1 januari. De zorgverzekeraars willen geen onderzoek en verwijzen naar de vrije markt die premieconcurrentie garandeert.

NRC Webpagina's
30 DECEMBER 1998



( a d v e r t e n t i e s )
MakeYourDay
SIRE - Doof

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)